Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Způsoby lisování Podle druhu lepidla se dýhy nalisovávají zastudena nebo zahorka. Má následovat bezprostředně po složení souboru. Používají se většinou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Způsoby lisování Podle druhu lepidla se dýhy nalisovávají zastudena nebo zahorka. Má následovat bezprostředně po složení souboru. Používají se většinou."— Transkript prezentace:

1 Způsoby lisování Podle druhu lepidla se dýhy nalisovávají zastudena nebo zahorka. Má následovat bezprostředně po složení souboru. Používají se většinou hydraulické lisy. Vyhřívané deskové lisy mají dvě nebo více vyhřívaných hliníkových desek. Vyhřívání pomocí páry, horké vody nebo elektrického proudu. Lisovací tlak hydraulickými válci. Teplota a tlak se nastavují podle druhu lepidla a dýhovaného materiálu. Vkládání a vyprazdňování se provádí ručně.

2 Kontaktní lisy mají krátkou dobu zahřívání, rychlé otvírání a zavírání. Průběžné lisy – lisovaný materiál se připravuje na transportním pásu vkládacího stolu. Plynule se posunuje lisovaný materiál. Používají se ve výrobních linkách a pracují v taktech. Používají se rychle reagující lepidla a vysoká teplota lisování.

3 Povrchy vyhřívaných desek musí být vždy čisté. Po každém použití se čistí, případně se potírají antiadhézním prostředkem nebo se vkládá čistý bílý papír.


Stáhnout ppt "Způsoby lisování Podle druhu lepidla se dýhy nalisovávají zastudena nebo zahorka. Má následovat bezprostředně po složení souboru. Používají se většinou."

Podobné prezentace


Reklamy Google