Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

43. Izrael nakonec doputoval do zaslíbené země Kanaán.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "43. Izrael nakonec doputoval do zaslíbené země Kanaán."— Transkript prezentace:

1 43. Izrael nakonec doputoval do zaslíbené země Kanaán

2 Jozue ty nyní dovedeš Lid do zaslíbené země.

3 Muži, kteří nesou vzácnou schránu vstoupí do řeky první.

4 Jděte až doprostřed řeky a tam se zastavte.

5 Budeme nyní slavit, protože Hospodin nás dovedl do slíbené země.

6

7 Nesmíte nikdy zapomenout, že vám tuto krásnou zemi daroval Hospodin. Lidé, kteří tady bydleli před námi, si vymysleli své neživé bůžky. Neznali totiž pravého boha - Hospodina. Chovali se jako pohané. Těmto bůžkům věřili a nosili jim nejrůznější dary. To vy ale dělat nesmíte! Máte živého Boha, Hospodina, ke kterému se budete modlit, kterého budete s láskou vždy poslouchat. K tomu nepotřebujete žádný namalovaný obraz ani vyrobenou sochu. Slibujete, že to tak budete plnit?

8 Ano, tak to uděláme. Hospodin je naším Bohem a Pánem.

9 ÚKOL: Zkus popřemýšlet nad tím, kdy tě naposledy něco pokoušelo. Zamysli se nad tím, zda by to nešlo změnit. Pokud ano, napiš nebo nakresli, kdo ti v tom může pomoci.

10 Bonus pro dospělé Izraelité odmítali jíst manu – pokrm, kterým Hospodin sytil svůj lid. My také máme pokrm na cestu do věčnosti – eucharistický chléb. Přijímáme ho? Nebo si řekneme, to stačí jednou či dvakrát za rok. Tělo sytíme každý den. A duši stačí nasytit jednou či dvakrát v roce?

11 Římskokatolická farnost Hnojník červen 2014 www.farnost-hnojnik.cz Pro vnitřní potřebu farnosti Použité obrázky: Rodinná Bible. 3. české vydání. 9 Henrietta Street, London WC2E 8PS: A Dorling KIindersley Book, 1997. ISBN 80-7209-636-2.


Stáhnout ppt "43. Izrael nakonec doputoval do zaslíbené země Kanaán."

Podobné prezentace


Reklamy Google