Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mořský savci ..

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mořský savci .."— Transkript prezentace:

1 Mořský savci .

2 Kosatka dravá Kosatka dravá známá také jako velryba zabiják, je největším zástupcem čeledi delfínovitý. Je všestranným predátorem stojícím na vrcholu mořského potravního řetězce požírá ryby, želvy, ptáky, tuleně, žraloky a také jiné kytovce.

3 Delfín skákavý Delfín skákavý je známý druh, protože je často chován v delfináriích a je často používán pro výzkumné účely. Je podobný delfínu obecnému ale má kratší čelisti s menším počtem zubů.(Dožívá se 30–36 let).

4 Žralok tygří Žralok tygří (někdy též Žralok tygrovaný a též žralok polární) je velký žralok vyskytující se v mořích a oceánech suptropického a tropického pásu. Jeho váha může činit 385 až 635 kg. Někdy je nazýváván "smetištěm moře", protože si potravu nevybírá, sežere i takové věci, jako jsou automobilové značky nebo kanystry na benzin.

5 Velryba černá Velryba není ryba, ale savec z řádu kytovci Mimo jiné to znamená také to, že dýchá vzduch stejně jako všichni ostatní savci, tedy i člověk. Velryby patří mezi největší živočichy žijící na Zemi. Živí se planktonem. Lov velryb je druh mořského rybolovu, během kterého jsou velrybářskou flotilou loveni velcí mořští savci (velryby , plejtváci atd.). Výjimka ze zákazu lovu byla poskytnuta jen obyvatelstvu Sibiře, Aljašce a Grónska, kde je povolen jen lov některých druhů.

6 Tuleň grónský Úbytek volného ledu může ovlivnit populaci tuleňů a proto by měl být lov tuleňů v souladu s jejich reprodukcí, aby nedošlo k dramatickému úbytku jejich populace. Žije převážně na severu a v  Severogrónském národním parku Fauna.

7 Tak ahoj a mějte nás rádi


Stáhnout ppt "Mořský savci .."

Podobné prezentace


Reklamy Google