Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Způsoby krájení potravin. Mrkev a petržel Krájíme na kostky, hranolky či nudle, do vývarů jen půlíme, mladou mrkev na kolečka.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Způsoby krájení potravin. Mrkev a petržel Krájíme na kostky, hranolky či nudle, do vývarů jen půlíme, mladou mrkev na kolečka."— Transkript prezentace:

1 Způsoby krájení potravin

2 Mrkev a petržel Krájíme na kostky, hranolky či nudle, do vývarů jen půlíme, mladou mrkev na kolečka.

3 Celer Celer do polévek Strouháme na nudle nebo krájíme na kostky Do vývarů čtvrtíme. Do salátů jej strouháme nebo krájíme na tenké plátky

4 Cibule Dále na půlkolečka, výseče nebo strouhat Cibuli krájíme najemno do salátů a základů

5 Česnek Roztíráme nožem se solí Nebo použijeme Lis na česnek

6 Brambory Krájíme na různé tvary Kostky Kolečka Čtvrtky Měsíčky Hranolky Nebo je strouháme

7 Pórek Podélně rozkrojíme Pokrájíme na kolečka Na špalíčky Na nudličky

8 Luštěniny (fazole,hrách,čočka a sója) Přebereme, propláchneme a namočíme Do studené vody na 2 až 24 hodin

9 Rýže, pohanka, jáhly, kroupy Propláchneme, spaříme


Stáhnout ppt "Způsoby krájení potravin. Mrkev a petržel Krájíme na kostky, hranolky či nudle, do vývarů jen půlíme, mladou mrkev na kolečka."

Podobné prezentace


Reklamy Google