Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Byli Izraelité v babylonském zajetí stále? NE 2. Jaký byl perský král Kýros? DOBRÝ, CHOVAL PŘÍVĚTIVĚ, POMOHL IZRAELSKÉMU.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Byli Izraelité v babylonském zajetí stále? NE 2. Jaký byl perský král Kýros? DOBRÝ, CHOVAL PŘÍVĚTIVĚ, POMOHL IZRAELSKÉMU."— Transkript prezentace:

1

2 Z truhly moudrosti krále Šalamouna

3 1. Byli Izraelité v babylonském zajetí stále? NE 2. Jaký byl perský král Kýros? DOBRÝ, CHOVAL PŘÍVĚTIVĚ, POMOHL IZRAELSKÉMU NÁRODU SE VRÁTIT DO SVÉ ZEMĚ 3. Co si mohli Izraelité postavit? NOVÝ CHRÁM, OBNOVIT 4. Jak se chovali Izraelité k Hospodinu? OPĚT HO PŘIJALI ZA SVÉHO BOHA, MODLILI SE K NĚMU A CHVÁLILI HO 5. Kdy končí velikonoční doba? NA SLAVNOST SESLÁNÍ DUCHA SVATÉHO

4 Modlitba nad dary Shlédni, Bože, na naše dary a sešli nám svého svatého Ducha, ať očistí naše nitro, aby se ti zalíbilo, co ti tvůj lid přináší. Skrze Krista, našeho Pána.

5 40. Ninivané se polepšili. Jonáš z toho ale neměl vůbec radost

6 Potom přikázal Hospodin rybě, a ta vyvrhla Jonáše na pevninu. Hospodin oslovil Jonáše podruhé:„Vstaň, jdi do velikého města Ninive a měj tam kázání, které ti ukládám.“Jonáš tedy vstal a šel do Ninive podle Hospodinova rozkazu.

7 Jonáš začal procházet městem první den a volal: „Ještě čtyřicet dní, a Ninive bude vyvráceno!“ Ninivští obyvatelé však uvěřili Bohu, vyhlásili půst, oblékli se do žínic, velcí i malí.

8 Jonáš se velmi zarmoutil a rozhněval. Vyšel z města a usadil se na východ od něho. Postavil si tam chýšku a seděl pod ní ve stínu, aby viděl, co se s městem stane. Hospodin, Bůh, pak dal vyrůst nad Jonášem ricinovému keři, takže mu stínil hlavu a zbavoval ho vedra. Druhého dne na úsvitě Hospodin poslal červa, a ten ricinový keř nahlodal, že uschl Tu řekl Bůh Jonášovi: „Hněváš se pro ricinový keř právem?“ Odpověděl: „Hněvám se právem až na smrt.“

9 Z truhly moudrosti krále Šalamouna

10 1. Kdo byl Jonáš ? 2. Jaké slovo promluvil Hospodin k Jonášovi? 3. Kam se vydal Jonáš? 4. Co se mu cestou přihodilo? 5. Jak pomáhá Duch svatý? 6. Kde byl Jonáš tři dny a noci? 7. Kam nakonec doputoval Jonáš? 8. Kdo měl Jonáše poslechnout? 9. Proč se Jonáš zlobil? 10. Jakou barvu má liturgické mezidobí?

11 1. Kde byl Jonáš tři dny a noci?

12 2. Kam nakonec doputoval Jonáš?

13 3. Kdo měl Jonáše poslechnout?

14 4. Proč se Jonáš zlobil?

15 5. Jakou barvu má liturgické mezidobí?

16 Římskokatolická farnost Hnojník květen 2015 www.farnost-hnojnik.cz Pro vnitřní potřebu farnosti Použité obrázky: www.deti-vira.czwww.deti-vira.cz, Autor: Jan Brázdil


Stáhnout ppt "Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Byli Izraelité v babylonském zajetí stále? NE 2. Jaký byl perský král Kýros? DOBRÝ, CHOVAL PŘÍVĚTIVĚ, POMOHL IZRAELSKÉMU."

Podobné prezentace


Reklamy Google