Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vrtání otvorů pro kolíky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vrtání otvorů pro kolíky"— Transkript prezentace:

1 Vrtání otvorů pro kolíky
Vyspravování vad Do vyfrézovaného lůžka se nanese lepidlo a vloží se lamela s podobnou kresbou jako vyspravovaný dílec. Lehce se doklepne a případně začistí brusným papírem č. 120 – 150. Vrtání otvorů pro kolíky Zásady pro kolíkové spoje: - kolíky z kvalitního BK, DB nebo AK dřeva vysušeného na 6 ± 2%, průměru 14 – 16 mm, doporučeno rýhování na obvodě, - vlysy o šířce 90 mm jsou pro spojení opatřeny dvěma kolíky, - příčle je spojena s kolmými vlysy jedním kolíkem, - délka kolíků pro spojení je 120 mm ± 2 mm.

2 Dlabání a vrtání otvorů pro závěsy a zámek
Různý způsob provádění. (Příklad: otvor pro klec zámku se dlabe na řetězové dlabačce. Drážky pro čelo zámku se frézují na horizontální dlabací vrtačce. Otvory pro kliku a klíč na vertikální jednovřetenové nebo dvouvřetenové vrtačce. Ruční posuv 3m.min.-1.) Všechny tři operace lze provést na speciálním jednoúčelovém stroji nebo CNC obráběcím centru. Lepení dveřních křídel Pro vnější použití fenolformaldehydové lepidlo Umacol B, pro vnitřní použití močovinoformaldehydové lepidlo nebo PVAc.

3 Broušení povrchu První broušení č. 60 – 80. Druhé broušení č.100 – 150. Broušení ploch na průběžných širokopásových bruskách. Rychlost posuvu závisí na druhu broušení a materiálu, pohybuje se 6 – 12 m.min.-1. Nalehávky se brousí na hranové brusce nebo ručně. Brusné pásy textilní nebo papírové šířky 125 mm zrnitosti 100 – 150.

4 Zakování dveřních závěsů stáčených a zámků
Provádí se na pracovním stole, pomocí šablony jsou vyfrézovány nebo vyvrtány otvory pro závěsy. Zajišťovací hřebíky 3,5 x 32 mm zaraženy do úrovně plochy a zatmeleny truhlářským tmelem. Tolerance pro zakování závěsů: tolerance rozteče a osová rovinnost ±0,5 mm.

5 Zámky se zakovávají na pracovním stole ve svislé nebo šikmé poloze.


Stáhnout ppt "Vrtání otvorů pro kolíky"

Podobné prezentace


Reklamy Google