Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015. Kněz:nebo: Modlitba na závěr přinášení darů Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Modleme se, aby Bůh přijal.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015. Kněz:nebo: Modlitba na závěr přinášení darů Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Modleme se, aby Bůh přijal."— Transkript prezentace:

1 Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015

2 Kněz:nebo: Modlitba na závěr přinášení darů Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Modleme se, aby Bůh přijal oběť své církve. Modlete se, bratři a sestry, aby se má i vaše oběť zalíbila Bohu, Otci všemohoucímu. Lid: Ať ji přijme ke své slávě a k spáse světa. Foto: morgueFile

3 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 SZ příklady přinášení oběti Soudobý příklad přinášení oběti Král David shromažďoval materiál ke stavbě chrámu, ale postavil ho až Šalomoun, protože David neměl čisté ruce. Kýros posílá Izraelity domů, aby za něj a celou říši přinášeli oběti. A tyto oběti přináší velekněz Ezdráš. Budování poutního místa na Svatém Hostýně.

4 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Ať ji přijme ke své slávě a k spáse světa Tato slova vyjadřují podstatu slavení mše svaté:  oslavu dobrého Boha  a záchranu pro svět. Prožívám mši svatou jako oslavu Boží a jako událost, v níž se uskutečňuje naše spása?

5 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Modlitba nad dary Dary jsou vyjmuty ze světa, jsou určeny Pánu a budou posvěceny. Modlitba vyprošuje zvláštní Boží požehnání pro odevzdání darů a jejich proměnění. Odevzdáním darů se uskutečňuje proměna našeho života. Modlitba ukazuje na postoj našeho srdce při tomto úkonu.


Stáhnout ppt "Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015. Kněz:nebo: Modlitba na závěr přinášení darů Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Modleme se, aby Bůh přijal."

Podobné prezentace


Reklamy Google