Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_753.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_753."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_753.

2 Vzdělávací oblast:Matematické vzdělávání Tematická oblast:Posloupnosti a řady Předmět:Matematika Výstižný popis způsobu využití, případně metodické pokyny: Určeno k samostatnému procvičování příkladů s následnou kontrolou výsledků Klíčová slova: Rovnice s několika členy GP Druh učebního materiálu:prezentace Jméno autora:Mgr. Monika Klapková Třída/ročník:III. Datum vytvoření:18. 7. 2013

3 Posloupnosti a řady Určení GP, kde jsou dány vztahy mezi členy této posloupnosti

4 Příklad 1: Určete první člen a kvocient geometrické posloupnosti, ve které platí:

5 Řešení příkladu 1: Určete první člen a kvocient geometrické posloupnosti, ve které platí: Vyjádříme každý člen pomocí, vhodně vytkneme a řešíme soustavu 2 rovnic o dvou neznámých dělící metodou:

6 Příklad 2: Určete první člen a kvocient geometrické posloupnosti, ve které platí:

7 Řešení příkladu 2: Určete první člen a kvocient geometrické posloupnosti, ve které platí: Vyjádříme každý člen pomocí, vhodně vytkneme a řešíme soustavu 2 rovnic o dvou neznámých dělící metodou:

8 Příklad 3: Určete první člen a kvocient geometrické posloupnosti, ve které platí:

9 Řešení příkladu 3: Určete první člen a kvocient geometrické posloupnosti, ve které platí: Vyjádříme každý člen pomocí, vhodně vytkneme a řešíme soustavu 2 rovnic o dvou neznámých dělící metodou:

10 Literatura a zdroje: Odvárko O.: Posloupnosti a řady, Prometheus, Praha, 1995 Petáková J.: MATEMATIKA – příprava k maturitě a k přijímacím zkouškám na vysoké školy, Prometheus, Praha, 2002


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_753."

Podobné prezentace


Reklamy Google