Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Free Powerpoint Templates Page 1 Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Free Powerpoint Templates Page 1 Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz."— Transkript prezentace:

1 Free Powerpoint Templates Page 1 Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ

2 Free Powerpoint Templates Page 2 AnotaceMateriál poukazuje na možnosti založení příborů používané při slavnostním stolování. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. AutorIng. Petra Škrášková (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka-barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství ŠVP Kuchař Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovamasový, dezertní, rybí, moučníkový příbor Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiályje součástí Slavnostního stolování

3 Free Powerpoint Templates Page 3 ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ

4 Free Powerpoint Templates Page 4 ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ rozhodující pro založení příborů je skladba slavnostního menu založení musí být přesné a bezchybné jako základní příbor zakládáme příbor k hlavnímu chodu – masový, vidličku vlevo, nůž vpravo ostřím k talíři

5 Free Powerpoint Templates Page 5 ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ maximální počet založených příborů: vlevo 3 vidličky, vpravo 3 nože a polévková či dezertní lžíce nad klubový talíř zakládáme příbor na moučník speciální a malé příbory zakládáme až s příslušným chodem

6 Free Powerpoint Templates Page 6 ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ

7 Free Powerpoint Templates Page 7 ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ základní sestava ve směru od slepého talíře: masový, rybí a dezertní příbor nad klubový talíř zakládáme příbory dle druhu a dělitelnosti moučníku

8 Free Powerpoint Templates Page 8 ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ vzdálenost mezi příbory je 3-5 mm, nesmí se vzájemně dotýkat příbory, které nelze založit do tabule připravíme na tácky s ubrousky na příruční stůl

9 Free Powerpoint Templates Page 9 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "Free Powerpoint Templates Page 1 Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google