Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Michał Żebrowski (herec).

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Michał Żebrowski (herec)."— Transkript prezentace:

1 Michał Żebrowski (herec)

2 Michał Żebrowski (35 let)
Narodil se ve Varšavě Poté, co hrál v několika méně známých filmech, zazářil roku 1999 ve dvou polských velkofilmech: PAN TADEÁŠ a OHNĚM A MEČEM. Filmy měly obrovský úspěch, vidělo je doposud přes semd milionů diváků. Zebrowski se díky nim během jednoho roku stal známou osobností polského filmu.

3                                          Roku 2004 byl Michal Zebrowski nominován za hlavní roli ve filmu PRĘGI na polského Orla, tamní obdobu našeho Českého lva. Cenu za nejlepší mužský výkon však nakonec nezískal.                                                                                  

4 Hrál ve filmech: Milenci z roku tygra (2005) - čínsko - polské drama
PRĘGI (2004) – Psychologické drama ze současnosti Zaklínač (2001)-dlouho očekávaný film v žánru fantasy Pianista (2002)- držitel 3 oskarů, válečné drama režiséra Romana Polańského (Velká Británie/Francie/Německo/Polsko/ Nizozemí)

5 Ohněm a mečem (1999)-Děj se odehrává
v 17. století a dotýká se tragického konfliktu polsko-ukrajinského, kozáckých válek a povstání Bohdana Chmelnického. Na pozadí společensko-politických sporů se současně odvíjí milostný příběh. Pan Tadeáš (1999)-režie: Andrzej Wajda - historický velkofilm na motivy románu Adama Mickiewicze.

6 Odkazy: http://www.csfd.cz/herec/4762-zebrowski-michal/


Stáhnout ppt "Michał Żebrowski (herec)."

Podobné prezentace


Reklamy Google