Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."— Transkript prezentace:

1 Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0713 Název projektu:Zvyšování klíčových aktivit Předmět, ročník:Informační a komunikační technologie, 1. ročník Název sady vzdělávacích materiálů: Prezentační program - PowerPoint Sada číslo: ICT-21C Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 12 Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_ICT-21C-12 Téma vzdělávacího materiálu:Vysílání prezentace Druh učebního materiálu:Prezentace Autor:Ing. Radka Pindurová Anotace: Prezentace žáky naučí vysílat vytvořené prezentace. Každý žák má k dispozici osobní počítač a uvedená prezentace se prezentuje pomocí projektoru. Metodické poznámky: Materiál je vhodný pro žáky prvních ročníků veškerých učebních oborů Datum vytvoření:12. 4. 2013 Ověření ve výuce:15. 4. 2013

2 Vysílání prezentace Díky funkci „Vysílat prezentaci“ můžeme sdílet prezentaci prostřednictvím webu s kýmkoli na jakémkoli místě. Jednoduše odešleme cílové skupině nebo jednotlivci odkaz (adresu URL) a každý, koho jsme pozvali, může prezentaci sledovat v synchronizovaném zobrazení ve svém internetovém prohlížeči.

3 Hlavní výhody vysílání prezentace Účastníci naší prezentace můžou prezentaci sledovat prakticky odkudkoliv a na čemkoliv např. na chytrém telefonu, notebooku, tabletu atd. Během vysílání můžeme prezentaci kdykoli pozastavit, odeslat účastníkům znovu adresu URL nebo se přepnout do jiné aplikace, aniž by došlo k přerušení vysílání, či zobrazení naší pracovní plochy účastníkům (účastníci uvidí pouze prezentaci a nic jiného).

4 Příprava prezentace pro vysílání Abychom mohli prezentaci začít vysílat, musíme splnit následující podmínky: – být připojeni k Internetu – účastníci naší prezentace musí mít podporované internetové prohlížeče (v dnešní době už skoro všechny včetně jejich mobilních verzí) např. Opera, Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer – mít účet Windows Live (odkaz k registraci zde)zde Pozn. : Při online vysílání prezentace můžou být pozměněny některé prvky prezentace např. přechodové animace atd.

5 Jak spustit vysílání Na „Pásu karet“ klikneme na kartu „Prezentace“ a zvolíme „Vysílat prezentaci“. Poté se nám otevře dialogové okno, kde klikneme na položku „Spustit vysílání“ a budeme vyzváni k zadání našeho Windows Live ID. Nyní se nám objeví odkaz na naší prezentaci, který pošleme účastníkům.

6 Po kliknutí budeme vyzváni k přihlášeni přes Windows Live ID obr. č. 1.

7 Potvrdíme přihlášení OK. obr. č. 2.

8 Tento odkaz pošleme účastníkům prezentace. Poté už jenom klikneme na „Spustit prezentaci“. obr. č. 3.

9 Ukázka vysílané prezentace na jiném počítači obr. č. 4.

10 Úkol Zaregistrujte se na Windows Live ID. Vytvořte krátkou prezentaci, nebo ji najděte na Internetu a pokuste se jí odvysílat vašim spolužákům.

11 Použité zdroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Radka Pindurová. Autorem obr. č. 1. - obr. č. 4. je Adam Pindur, který dal souhlas použít výše uvedený materiál.


Stáhnout ppt "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google