Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

In-line školka Výuka in-line bruslení v mateřské škole.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "In-line školka Výuka in-line bruslení v mateřské škole."— Transkript prezentace:

1 In-line školka Výuka in-line bruslení v mateřské škole

2 Materiální vybavení a podmínky Bezpečná plocha pro výuku bruslení – asfaltová s rovným povrchem, ideálně s vedlejší travnatou plochou, kterou využijeme na první krůčky malých bruslařů. Využít lze i tartanové hřiště.

3 Chrániče a přilba Chrániče na in-line bruslení – kolena, lokty a dlaně, u dlaní postačí cyklistické rukavice. Kvalitní a dobře seřízenou přilbu.

4 Vybavení bruslařů Kvalitní dětské brusle, my používáme brusle značky K2 vel. 29 − 34, pro předškoláky 32 − 37. Z dalších značek Rollerblade. Levnější značky mohou být dětem nepohodlné, často dětí tlačí, a to je může ovlivňovat jejich chuť bruslení zvládnout…

5 Základní dovednosti Po prvních lekcích se děti naučí na bruslích chodit, vydržet v základním postoji, vstávat, později koloběžku, buřtíky. Po pár týdnech se naučí na bruslích pohybovat docela bezpečně a můžeme přistoupit ke skutečné výuce bruslení a rozvíjení bruslařských technik.

6 Bruslení děti baví Po zvládnutí základních dovedností se děti rychle učí novým prvkům. Bruslení je baví a pokroky na sebe nedají dlouho čekat.

7 Motivace Děti mají rády, když mohou sledovat své pokroky. Jednotlivé dovednosti jsme pojmenovali a postupně přidávali nad fotky dětí. Brzy byla nástěnka plná…

8 První závody autor fotografií © Michaela Záhumenská U nás v Zelenči bruslíme všichni, děti, rodiče… Každý rok pořádáme závody, v létě příměstské tábory. Bruslení je v Zelenči zkrátka „in“.


Stáhnout ppt "In-line školka Výuka in-line bruslení v mateřské škole."

Podobné prezentace


Reklamy Google