Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

L MSP Z V B Sedm věží celý hrad střeží. Každá věž tu něco skrývá, Některá i netopýra. V jiné bydlí šedá myš, V které, to ty jistě víš.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "L MSP Z V B Sedm věží celý hrad střeží. Každá věž tu něco skrývá, Některá i netopýra. V jiné bydlí šedá myš, V které, to ty jistě víš."— Transkript prezentace:

1

2 L MSP Z V B Sedm věží celý hrad střeží. Každá věž tu něco skrývá, Některá i netopýra. V jiné bydlí šedá myš, V které, to ty jistě víš.

3 slyšetmlýnblýskat sepolykat plynoutplýtvat vzlykatlysýlýtko lýkolyžepelyněkplyš Pohádka

4 řešení POSLECHNI SI: A co je tvým úkolem? Ještě jednou se pozorně pohádku poslechni a vypiš si na čistý list papíru příbuzná a vyjmenovaná slova po L.

5 ve stínu l-pyi/í y/ý mysl-ím na domovi/íy/ý spustil se l-ják i/íy/ý l-žaři si připravují l-žei/íy/ýi/íy/ý údolím l-ně pl-nula řekai/íy/ýi/íy/ý l-d chce kl-di/íy/ýi/íy/ý vystoupíme na L-sou Horui/íy/ý sbíráme byl-inyi/íy/ý nepl-tvej materiálemi/íy/ý na l-stech se bl-skala rosai/íy/ýi/íy/ý starý ml-n i/íy/ý další

6 Černý pták s bílou lysinkou, hnízdí na vodě a žije v celé Evropě se jmenuje? Látka, ze které se nejčastěji vyrábějí měkké chlupaté hračky se jmenuje? 1.Lyska černá 2.Kačena divoká 3.Husa domácí 1.Hedvábí 2.Plyš 3.Plátno Konec

7 Byl jednou jeden starý mlýn. Žila v něm opuštěná vdova po mlynáři Kroupovi. V létě sbírala léčivé byliny a v zimě pletla košíky z lýka. Tak si vydělávala na živobytí. Léta plynula a mlynářka zůstávala stále sama. Jednoho dne navečer se opět vydala do lesa sbírat léčivé bylinky.Byla už skoro tma, když uslyšela slabounké vzlykání. Šla za zvukem a uviděla na pařezu sedět malé děvčátko. „ Jak se jmenuješ a kde ses tu vzala?“Ptala se mlynářka. „ Jmenuji se Liduška“ řeklo děvčátko. Najednou se na obloze objevily mraky a začalo se blýskat. Z nebe se spustil prudký liják. Mlynářka rychle zvedla Lidušku do náručí a utíkala s ní do mlýna. Po cestě si všimla, že holčička má zraněné lýtko. Doma uvařila Lidušce teplý čaj a uložila ji do postele. Pak si přichystala různé pytlíčky s bylinkami na kterých bylo napsáno: plicník, libeček, pelyněk, lípa a další jiné názvy. Z těchto bylinek připravila hojivou mast a tu přiložila Lidušce na bolavé lýtko. Ještě vylezla na půdu a mezi starými lyžemi a spoustou dalšího harampádí našla plyšového medvídka. Než se Liduška probudila, uvařila mlynářka teplou polévku. Děvčátko s chutí polykalo a z plyšáčkla mělo velkou radost. A protože byla Liduška také opuštěná, zůstala u hodné mlynářky napořád. A tak spolu žily šťastně a spokojeně dlouhá léta. další cvičení


Stáhnout ppt "L MSP Z V B Sedm věží celý hrad střeží. Každá věž tu něco skrývá, Některá i netopýra. V jiné bydlí šedá myš, V které, to ty jistě víš."

Podobné prezentace


Reklamy Google