Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DESCRIBING A PHOTO, PICTURE, ART, PAST CONTINUOUS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DESCRIBING A PHOTO, PICTURE, ART, PAST CONTINUOUS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České."— Transkript prezentace:

1

2 DESCRIBING A PHOTO, PICTURE, ART, PAST CONTINUOUS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

3 Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích" s registračním číslem CZ.1.07./2.2.00/29.0019. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 TECHNIQUES DESCRIBING WHERE THINGS ARE IN THE PICTURE (Gibson, 2009)

5 NOT BEING CERTAIN I think / guess/suppose it is… I´m not sure but, they could be… It´s not very clear but, probably… I can´t quite make it out but, perhaps…. Maybe / Perhaps they are… They seem to be taking part in… It can/could/might be a scene of… (Gibson, 2009)

6 PARAPHRASING IN CASE OF NOT KNOWING THE VOCABULARY It´s used to open… / It´s used for opening… / You use it to open… It´s what you do when you..(if you don´t know the verb) I don´t know what you call it, but…(describe or define it) I don´t know what it is called /the word for it, but… It´s a kind / sort of… It´s like a….. It´s stuff /a thing for (Gibson, 2009)

7 GIVING OPINION & USING HESITATION WORDS Giving opinion In my opinionAs far as I´m concerned As I see itI would say that If you ask mePersonally I suppose/believe/think/guessFrom my point of view Playing for time, using hesitation words Well,…Er…,Let me see…,Mmm…,Then…,I mean…,You know (what I mean) (Gibson, 2009)

8 ASKING FOR CLARIFICATION & CORRECTING ONESELF I Phrases to ask for clarification or repetition and be able to go on: Shall I start? What do you mean? I don´t (really) understand… Do you think you could say/explain that again? Would you mind repeating it, please? May/can I ask you a question? I´m not (quite) sure what I have to do… Can I interrupt or say something? (Gibson, 2009)

9 ASKING FOR CLARIFICATION & CORRECTING ONESELF II Asking the examiner to repeat can actually be the perfect opportunity to show off some complex language - e.g.: 'I'm sorry, I didn't quite catch the last part…' 'I didn´t quite get what you said…' 'If I can just check what you are saying, you'd like me to…' And, be confident to correct yourself if necessary! What I mean… What I´m trying to say… I don´t think I explained that very well… (Gibson, 2009)

10 WHAT TO INCLUDE (Gibson, 2009)

11 SOURCES Gibson, C. B. (2009). Downloadfiles: English center. Získáno 1. Červenec 2014, z English center: http://www.englishcenter.cz/downloadfiles/145.pdf

12 THANKS FOR ATTENTION


Stáhnout ppt "DESCRIBING A PHOTO, PICTURE, ART, PAST CONTINUOUS Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České."

Podobné prezentace


Reklamy Google