Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,"— Transkript prezentace:

1 Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Na vánoční perníčky budeme potřebovat: 400 g hladké mouky 100 g moučkového cukru 200 g medu 60 g tuku 3 vejce ½ lžičky sody koření do perníku citronovou kůru

3 Postup práce: V misce smícháme všechny ingredience a uhněteme těsto. Těsto vložíme do igelitového sáčku a dáme na 1−2 dny odležet do chladničky. Odleželé těsto rozdělíme na díly, rozválíme a vykrájíme. Vykrájené tvary položíme v rozestupech na plech na pečicí papír a vložíme do trouby rozehřáté na 150 °C. Pečeme 10−15 minut do doby, než perníčky zhnědnou. Ještě horké perníčky potíráme pro lesk vejcem rozšlehaným se lžící vody. Perníčky můžeme ozdobit cukrovou polevou.

4 Na cukrovou polevu potřebujeme: práškový cukr (podle množství perníčků), horkou vodu, igelitový pytlík na zdobení. Práškový cukr vysypeme do misky a po lžících do něj vmícháváme horkou vodu, dokud nevznikne kašovitá hmota. Tu vložíme do igelitového pytlíku, kterému jsme předem odstřihli růžek. Tlakem na hmotu v sáčku vypuzujeme polevu ven a zdobíme. Polevu necháme zaschnout v troubě při 60 °C.

5 Veselé Vánoce a dobrou chuť!

6 Zdroje obrázků ŠANDA, Martin. [cit. 2010-11-21]. Dostupné pod licencí Creative Commons na WWW:.http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pernicky02.jpg


Stáhnout ppt "Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,"

Podobné prezentace


Reklamy Google