Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JEZERO KONIGSSEE Jezero Königssee se nachází v jihovýchodním Bavorsku blízko německo-rakouské hranice.Jezero leží na dně hlubokého údolí obklopené strmými.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JEZERO KONIGSSEE Jezero Königssee se nachází v jihovýchodním Bavorsku blízko německo-rakouské hranice.Jezero leží na dně hlubokého údolí obklopené strmými."— Transkript prezentace:

1

2 JEZERO KONIGSSEE

3 Jezero Königssee se nachází v jihovýchodním Bavorsku blízko německo-rakouské hranice.Jezero leží na dně hlubokého údolí obklopené strmými srázy a vysokými horami, mimo jiné i věhlasným Watzmannem, nad jezerem se vzpíná 2km vysoká východní stěna.

4 Watzmann je třetí nejvyšší horou v Německu.

5 Po jezeře jezdí lodní doprava až k poutnímu kostelíku sv. Bartoloměje, stojícímu na malém poloostrově v zadní části jezera. Odsud začíná řada turistických stezek do okolních hor.

6 Nedá se po břehu obejít, vysoké sklaní stěny spadají přímo do jezera. Na délku jezero měří 7,7 km, největší šířka je 1,2 km. Se svou rozlohou 5,2 km čtverečních patří k nejmenším bavorským jezerům, ale svou hloubkou 185 m se zařadilo k nejhlubším jezerům ve středí Evropě.

7

8

9 Poutní kostelík sv. Bartoloměje

10

11

12 Nejhlubší jezero v Německu, bylo vytvořeno ledovcovou činností. Estetický půvab jezera a jeho břehů dal popud ke vzniku Národnímu parku Berchtesgaden, který obklopuje velkou část jezera.

13

14 Jezero je plné pstruhů, sivenů alpských a je obhospodařováno profesionálními rybáři.

15

16 JEZERO OBERSEE

17

18

19

20

21 UMÍŠ ODPOVĚDĚT NA OTÁZKY? JAKÉ HLOUBKY DOSAHUJE JEZERO, KONIGSSEE? JE MOŽNÉ OBEJÍT JEZERO PĚŠKY? JAK SE JMENUJÍ RYBY ŽIJÍCÍ V JEZEŘE?

22


Stáhnout ppt "JEZERO KONIGSSEE Jezero Königssee se nachází v jihovýchodním Bavorsku blízko německo-rakouské hranice.Jezero leží na dně hlubokého údolí obklopené strmými."

Podobné prezentace


Reklamy Google