Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Grafika Vytvořil Filip Grela.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Grafika Vytvořil Filip Grela."— Transkript prezentace:

1 Grafika Vytvořil Filip Grela

2 Počítačová grafika Počítačová grafika je obor, který se ve výpočetní technice rozvijí velmi rychle.Ještě nadávno nebylo možné na osobním počítači editovat v rozumném grafickém režimu obrázek , v minulosti to byla výsada pouze grafických, televizních a reklamních studií s takzvanými „superpočítači„ V dnešní době si na svém počítači můžete s pomocí normálních programů jako jsou např. : malování,Zoner Calisto .

3 Kde a jak se grafika používá
Tiskoviny : Tiskoviny jsou všechny letáky , časopisy ,knihy atd. Reklama :propagační materiál, či reklamní televizní spot, to vše velmi pravděpodobně prošlo rukama specializovaného grafika. Media ,televize a multimédia :multimediální CD, televizní efekty, titulky a zajímavé grafické obrázky a schémata ve večerních zprávách to vše je grafika . Internetové stránky : internet je pro grafiku samostatným velkým světem . 3D modeling :další velká kapitola. Prostorové modelování umožňuje vytvářet doslova nové světy a nové objekty. Cad ,Cam modely : opět specializované odvětví počítačové grafiky, pracující na odlišném principu než všechny zmíněné předchozí možnosti . Hry : počítačová grafika hraje významnou roli v zábavním průmyslu.

4 Vektorová grafika Vektorová grafika se zakládá na základních geometrických tvarech (Křivky , čáry atd. )

5 Rastrová grafika Obrázek v rastrove grafice je uložen bod po bodu. To znamená, že u každého bodu obrázku musí být uložena jeho barva, jas a kontrast


Stáhnout ppt "Grafika Vytvořil Filip Grela."

Podobné prezentace


Reklamy Google