Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Připravil Michal Kadlec Poloha Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Závěr.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Připravil Michal Kadlec Poloha Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Závěr."— Transkript prezentace:

1

2 Připravil Michal Kadlec Poloha Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Závěr

3 Poloha Telče v ČR

4 Informace o Telči Telč údajně založil moravský kníže Otto II. v roce 1099. Telč se v průběhu dějin měnila a rozrůstala. Každý z majitelů města zde zanechal nějakou stavbu. Proto je Telč vyhlášená svými památkami.

5 Zajímavé stavby 1.Telčský zámek: Původně gotický hrad ze 14. stol.. Později přestavěn na renesanční zámek. 2.Náměstí Zachariáše z Hradce: Náměstí je lemováno mnoha krásnými domy. Původně v gotickém rázu. Při velkolepé přestavbě bylo k domům přistavěno podloubí a štíty. Jen pár domů si zanechalo renesanční ráz při přestavbách v baroku a klasicismu. Díky tomu náměstí dnes vypadá jak vypadá.

6 Návrhy na výlety Zámek: Je známí z mnoha filmů jako například z pohádky Z.T. Z Pekla Štěstí. Proto by ho žádný návštěvník neměl zapomenout navštívit. Náměstí: Proslulo svými domy s podloubími a krásnými štíty. Proto je velmi vyhledávaným místem turistů.

7 Ubytování Ubytovat se dá v hotelu Černý orel. Hotel naleznete na náměstí Zachariáše z Hradce. Je zde restaurace a pokoje k ubytování.

8 Podklady k práci jsem bral z Velké Cestovní Knihy. Obrázky z internetového vyhledavače google. Telč je krásné město a já ho obdivuji, zvláště pro jeho památky.


Stáhnout ppt "Připravil Michal Kadlec Poloha Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Závěr."

Podobné prezentace


Reklamy Google