Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, 335 01 Nepomuk, www.stredniskolaoselce.cz Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0801 Název: Modernizace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, 335 01 Nepomuk, www.stredniskolaoselce.cz Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0801 Název: Modernizace."— Transkript prezentace:

1 Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných a odborných předmětů Název sady: Příprava cukrářských výrobků Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_21_12 Název DUMu: Jádrové hmoty Pro obor vzdělávání: E/01 Potravinářská výroba Předmět: Technologie Ročník: 2. Autor: Ing. Ivana Šindelářová Datum:

2 Střední škola Oselce Charakteristika polotovary připravené z většího množství cukru a mletých jádrovin, při výrobě se používá i sója do některých jádrových hmot přidáváme další suroviny zlepšující chuť poměr základních surovin: jádroviny : cukr 1 : 2

3 Střední škola Oselce Dělení Jádrová hmota nepečená Hmota na jádrové kornoutky Nepečená mandlová hmota - marcipánka Hmota na marokánky Hmota na gryliášové trubičky Hmota na kokosky

4 Střední škola Oselce Mandlová hmota z loupaných mandlí, krupicového cukru a bílků zjemňuje se na třecím stroji nechá se odležet stříká se na plechy do různých tvarů před pečením můžeme zdobit kousky proslazeného ovoce nebo mandlí nechá se řádně zaschnout

5 Střední škola Oselce Hmota na kokosky bílky ušleháme s cukrem ušlehané bílky nahřejeme přidáme umletý kokos, marmeládu a vše dobře promícháme vychladlou hmotu ředíme s bílky a stříkáme na plech s papírem

6 Střední škola Oselce Marokánky není klasická jádrová hmota šlehačku a cukr svaříme na kaši, přidáme jádroviny, kandované ovoce, rozinky atd.. zamícháme na hustou hmotu, přidáme mouku tvarujeme placičky na pečící papír

7 Střední škola Oselce Zdroj materiálů: BLÁHA, L.; KADLEC, F.; PLHOŇ, Z.. Cukrářská výroba II. Praha: Informatorium, 1998, ISBN Není –li uvedeno jinak, je autorem tohoto materiálu a všech jeho částí, autor uvedený na titulním snímku.


Stáhnout ppt "Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, 335 01 Nepomuk, www.stredniskolaoselce.cz Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0801 Název: Modernizace."

Podobné prezentace


Reklamy Google