Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Základní technologické úpravy vývarů a polévek.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Základní technologické úpravy vývarů a polévek."— Transkript prezentace:

1 Ročník:2. Vzdělávací obor: H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Základní technologické úpravy vývarů a polévek Téma: Význam a podávání polévek Jméno autora:Roman Rumler Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žák si osvojí znalosti - význam polévek ve výživě, způsoby podávání polévek…… ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_TPP_515

2 Význam a podávání polévek Význam polévek: jsou tradiční součástí české kuchyně Doplňuje denní příjem tekutin Úkolem polévky je prohřát žaludek Podporují trávení a tvorbu žaludečních šťáv Některé polévky zasytí (přesnídávkové) Některé polévky osvěží (studené, ovocné) Některé polévky mají vysokou výživovou hodnotu Polévky podáváme na oběd, vydatná svačina s pečivem nebo jsou součástí menu.

3 Význam a podávání polévek  Podávání polévek: v polévkovém šálku - číšník nalévá zprava do předem založených polévkových talířů v bujón šálku v polévkovém talíři v miskách na polévku podávání v chlebu v terinách  a) číšník položí terinu doprostřed stolu  b) číšník nalévá do předem založeného polévkového talíře zleva přímo z teriny  c) terina se staví na keridon, úsekový číšník naběračkou překládá a pomocný číšník zakládá. Polévkové talíře se podkládají ubrouskem a masovým talířem

4 VY_32_INOVACE_TPP_515_pracovní_list Napiš význam polévek: Jsou tradiční _________________________________ Doplňují ________________________________ Úkolem _________________________________ Podporují _______________________________ Některé polévky __________________________ Polévky podáváme _________________________________ _________________________________

5 VY_32_INOVACE_TPP_515_pracovní_list_řešení Napiš význam polévek: Jsou tradiční součástí české kuchyně Doplňují denní příjem tekutin Úkolem polévky je prohřát žaludek Podporují trávení a tvorbu žaludečních šťáv Některé polévky zasytí (přesnídávkové) Některé polévky osvěží (studené, ovocné) Některé polévky mají vysokou výživovou hodnotu Polévky podáváme na oběd, vydatná svačina s pečivem nebo jsou součástí menu.

6 Obrázky polévek - T4ADFA_csCZ483CZ488&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa =X&ei=BvZAUc6GM8f_4QTt04DABw&ved=0CFYQsAQ&biw= 1366&bih=540


Stáhnout ppt "Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Základní technologické úpravy vývarů a polévek."

Podobné prezentace


Reklamy Google