Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_504 Ročník: 2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_504 Ročník: 2."— Transkript prezentace:

1 Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_504 Ročník: 2.
Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Předběžná příprava potravin Téma: Předběžná příprava jatečného masa Jméno autora: Roman Rumler Vytvořeno dne:   Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žáci si osvojí znalosti s předběžnou přípravou potravin živočišného původu – jatečného masa (hovězí, telecí, vepřové a skopové maso….)

2 Předběžná příprava jatečného masa
Jatečný zvířata dělíme na masa: hovězí telecí vepřové skopové jehněčí kůzlečí králičí koňské Do provozoven je dodáváno vcelku, dělené na poloviny, čtvrtě, na jednotlivé části, případně vykostěné.

3 Předběžná příprava jatečného masa
Úkony spojené s předběžnou úpravou masa: omytí masa odblanění masa (pomocí lezovacího nože) krájení masa na pravidelné kusy (šály) o hmotnosti 1 – 1,5 kg na plátky na kostky na nudličky naklepání plátků masa špikování a protýkání masa (význam, jak špikujeme, jakými surovinami, čím špikujeme, kombinovaný způsob) ochucování masa – kořením, bylinkami, nakládání do oleje

4 VY_32_INOVACE_TPP_504_pracovní_list
Napiš dělení jatečního masa - __________

5 VY_32_INOVACE_TPP_504_pracovní_list_řešení
Správné řešení. - hovězí - telecí - vepřové - skopové - jehněčí - kůzlečí - králičí - koňské

6 Použité zdroje http://www.nasevyziva.cz
Obrázky jatečních zvířat -


Stáhnout ppt "Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_504 Ročník: 2."

Podobné prezentace


Reklamy Google