Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Předběžná příprava potravin Téma:Předběžná příprava.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Předběžná příprava potravin Téma:Předběžná příprava."— Transkript prezentace:

1 Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Předběžná příprava potravin Téma:Předběžná příprava jatečného masa Jméno autora:Roman Rumler Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žáci si osvojí znalosti s předběžnou přípravou potravin živočišného původu – jatečného masa (hovězí, telecí, vepřové a skopové maso….) ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_TPP_504

2 Předběžná příprava jatečného masa Jatečný zvířata dělíme na masa: hovězí telecí vepřové skopové jehněčí kůzlečí králičí koňské Do provozoven je dodáváno vcelku, dělené na poloviny, čtvrtě, na jednotlivé části, případně vykostěné.

3 Předběžná příprava jatečného masa Úkony spojené s předběžnou úpravou masa:  omytí masa  odblanění masa (pomocí lezovacího nože)  krájení masa  na pravidelné kusy (šály) o hmotnosti 1 – 1,5 kg  na plátky  na kostky  na nudličky  naklepání plátků masa  špikování a protýkání masa (význam, jak špikujeme, jakými surovinami, čím špikujeme, kombinovaný způsob)  ochucování masa – kořením, bylinkami, nakládání do oleje

4 VY_32_INOVACE_TPP_504_pracovní_list  - __________ Napiš dělení jatečního masa

5 VY_32_INOVACE_TPP_504_pracovní_list_řešení  - hovězí  - telecí  - vepřové  - skopové  - jehněčí  - kůzlečí  - králičí  - koňské Správné řešení.

6 Použité zdroje Obrázky jatečních zvířat - Dn%C3%ADch+zv%C3%AD%C5%99at&hl=cs&rlz=1T4ADFA _csCZ483CZ488&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=T Ac5Ude_KYeo4AT2r4HACg&ved=0CDEQsAQ&biw=1366&bi h=540


Stáhnout ppt "Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Předběžná příprava potravin Téma:Předběžná příprava."

Podobné prezentace


Reklamy Google