Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TEXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA ) Michalík Martin 4.A.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TEXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA ) Michalík Martin 4.A."— Transkript prezentace:

1 TEXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA ) Michalík Martin 4.A

2 GRAFIKA DOKUMENTU Spolu s příchodem zpracování textu na počítači v textových editorech se zvýšily obecné nároky na úroveň dokumentu. Již nestačí pouze napsat text, zvětšit písmo a zarovnat ho. U firemních nebo školních dokumentů se předpokládá vložené logo, samozřejmostí jsou grafy, schémata, obrázky. Tyto grafické prvky mohou být buď vytvořeny přímo prostředky Wordu, nebo mohou být do dokumentu vloženy v podobě obrázku z jiného zdroje.

3 VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ A GRAFICKÝCH OBJEKTŮ obrázek je typickým grafickým objektem do dokumentu je možné vložit obrázek ze dvou obecných zdrojů:

4 1. Z externího (vlastního) zdroje

5 Změna stylu, uspořádání, oříznutí

6 2. Z klipartu

7 VKLÁDÁNÍ TEXTOVÉ TABULKY

8 ZMĚNA STYLU OBRAZCŮ, VÝPLNĚ, USPOŘÁDÁNÍ, STYLY WordArt a ZMĚNA VELIKOSTI A UMÍSTĚNÍ

9 VKLÁDÁNÍ HYPERTEXTOVÉHO ODKAZU

10 HROMADNÁ KORESPONDENCE

11

12 ŠABLONY

13 DĚKUJI ZA POZORNOST.


Stáhnout ppt "TEXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA ) Michalík Martin 4.A."

Podobné prezentace


Reklamy Google