Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz."— Transkript prezentace:

1 Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie

2 Anotace Materiál vysvětluje úpravu u stolu hosta, raclette- barbecue, musí být doplněn výkladem. Umožňuje použití pro učitele ve výuce. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. AutorMgr. Miroslava Malušková (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup M/01 Hotelnictví a cestovní ruch H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník- barman, servírka –barmanka Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slova Barbecue, opékání, horký kámen, raclette, zážitková gastronomie Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiályTOS, TTP, stolničení

3  je opékání plátků různých druhů mas na horkém plátu v těsné blízkosti stolu, popř. uprostřed stolu „horký stůl“  podobá se pečení na roštu  barbecue můžeme také připravovat na grilu s rozžhaveným dřevěným uhlím

4  má podobný způsob přípravy pokrmů jako barbecue  speciálně opracovaná kamenná deska se před použitím nahřeje asi na 250°C

5  deska se nasadí do konstrukce s lihovými kahany, které udržují potřebnou teplotu  před zraky hostů se na desce připravuje pokrm (maso, ryby, zelenina apod.)

6  znamená „škrabat“ přeloženo do češtiny škrabanice  kousek sýra se položí na plochou misku a pak na nažhavené uhlíky dřeva  roztavený sýr stékající po nakloněné pánvi se seškrabuje na nahřátý talíř a podává se s brambory

7  rozmanitost sýrů zajistí pestrost pokrmů  kombinace se šunkou, salámem, masem, malými karbanátky  vegetariánské raclette – jen zelenina, popř. ovoce k zapékání

8  mořská raclette s rybou, dary moře  italská raclette s prosciuttem (pancettou) a předvařenými raviolli

9 SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie www.zlinskedumy.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google