Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek."— Transkript prezentace:

1 Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek Téma: Rozdělení polévek Jméno autora: Roman Rumler Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žák si osvojí vědomosti - rozdělení polévek, hnědé polévky – vývarové, bílé polévky, jíškové, šlemové, kašovité, krémové, přesnídávkové, speciální… ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_TPP_516

2 Rozdělení polévek  Hnědé polévky (vývarové): vývar A (hovězí) vývar B (z telecích a vepř. kostí) vývar C (drůbeží) ostatní – jednotlivé vývary rybí, zvěřinový, telecí, skopový, obrázek č. 1 houbový, zeleninový…

3 Rozdělení polévek  Bílé polévky zahuštěné jíškou: kašovité polévky šlemové polévky smetanové (krémové) polévky  Speciální polévky: národní - Boršč, Tarator krajové - Kulajda, Podkrkonošské kyselo obr. č. 3 zdravotní - dle charakteru diety přesnídávkové (s větším množstvím vložky či zavářky) pivní - studené i teplé, ze světlého i tmavého piva obr. č. 4 vinné - většinou z bílého vína, studené mléčné - kokosová, skořicová, mandlová ovocné - jahodová, rybízová… studené zvláštní - želví, šnečí, z vlaštovčích hnízd

4 VY_32_INOVACE_TPP_516_pracovní_list Doplň názvy speciálních polévek: Boršč, Tarator - ____________ Kulajda, Podkrkonošské kyselo - _____________ dle charakteru diety - _______________ s větším množstvím vložky či zavářky - _________________ studené i teplé, ze světlého i tmavého piva - __________ většinou z bílého vína, studené - _____________ kokosová, skořicová, mandlová - ______________ jahodová, rybízová… studené - _______________ želví, šnečí, z vlaštovčích hnízd - _____________

5 VY_32_INOVACE_TPP_516_pracovní_list_řešení Doplň názvy speciálních polévek: Boršč, Tarator - národní Kulajda, Podkrkonošské kyselo - krajové dle charakteru diety - zdravotní s větším množstvím vložky či zavářky - přesnídávkové studené i teplé, ze světlého i tmavého piva - pivní většinou z bílého vína, studené - vinné kokosová, skořicová, mandlová - mléčné jahodová, rybízová… studené - ovocné želví, šnečí, z vlaštovčích hnízd - zvláštní

6 Obrázky č. 1 – bujabéza, č. 2 – vývar, č. 3 – fazolová č. 4 - brokolicová %C5%A1tn%C3%AD+pol%C3%A9vky&hl=cs&qscrl=1&rlz=1 T4ADFA_csCZ483CZ488&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa =X&ei=H09EUYhQy9Y898uA2AY&ved=0CCsQsAQ&biw=136 6&bih=540


Stáhnout ppt "Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek."

Podobné prezentace


Reklamy Google