Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu: VY_32_INOVACE_VYT_1318 Varianty grafů Autor: Martin Votava Anotace: žák rozlišuje mezi různými typy grafů a dokáže vybrat vhodný typ dle situace Metodika: prezentace slouží jako podpora přednášky Datum vytvoření: říjen 2012

2 Sloupcový graf Sloupcový graf – je vhodný pro vzájemné srovnání dat nebo sledování proměny dat v čase Může být skupinový, skládaný, prostorový. Variantou je pak ještě válcový, kuřelový a jehlanový.

3 Spojnicový gra Spojnicový graf – jednotlivé hodnoty jsou spojeny, proto je vhodný pro sledování vývoje, trendu. Například vývoj teplotních maxim nebo minim apod. Může být skládaný, se značkami a prostorový.

4 Výsečový graf Výsečový graf – zobrazuje dat v rámci jediné datové řady. Zastoupení jednotlivých sledovaných prvků v aktuálním součtu hodnot. Může být prostorový, s dílčími pruhy nebo rozložený.

5 Pruhový graf Pruhový graf je velmi podobný sloupcovému grafu. Má stejné možnosti i využití.

6 Plošný graf Plošný graf – vhodný pro zobrazení trendu s důrazem na dlouhodobou změnu – například nárůst zisku) Může být skládaný, dvourozměrný s 3d efektem nebo trojrozměrný.

7 Další typy grafů Burzovní, prstencové, bublinkové, pruhové, XY bodové grafy, paprskové a další…

8 Použité zdroje NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem nejen k maturitě - díl 1. 6. vyd. Kralice na Hané: Computer Media, s.r.o., 2006. ISBN 80-86686-60-4. Nápověda Microsoft Office 2010. Všechny obrázky jsou screenshoty (nebo jejich části) z prostředí MS Office a MS Windows.


Stáhnout ppt "Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google