Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1."— Transkript prezentace:

1 Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.
Vzdělávací obor: 65-42-M/01  Hotelnictví 65-51-H/01  Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma: JO Inventář příbory Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne:   Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – dělení příborů do skupin včetně speciálních. Použití a ošetření

2 Inventář - příbory JÍDELNÍ

3 Lžíce a lžičky Polévková Dezertní Koktejlová Kávová Čajová Moka
Zmrzlinová vajíčková Lžíce a lžičky

4 Masová Dezertní Moučníková Masový Na máslo Vidličky a nože

5 Komplety příborů Masový – masová vidlička a masový nůž Hlavní jídla
Dezertní – dezertní vidlička a dezertní nůž Předkrmy Moučníkový – dezertní vidlička a dezertní lžíce Moučníky dezerty – ty větší Koktejlový – moučníková vidlička a kávová lžička Předkrmové koktejly a malé moučníky Komplety příborů

6 Speciální příbory Steakový - na masa podávaná vcelku a větší gramáži
Rybí – na veškeré ryby podávané vcelku Na raky příbor používaný při servisu raků a krabu Na humra obsahuje dlouhou vidličku pro vyjídání klepet Na ustřice obsahuje nůž s ostrou špičkou pro otevření ústřice Na ovoce – byl podáván při servisu ovoce .Dále pak speciální k servisu grapefruitů a hroznového vína – dnes již není používán Nůž na sýry- podává se při servisu sýrů ale není to standardní . Setkáme se sním ve specializovaných restauracích Na hlemýždě – obsahuje kleště k uchopení ulity a mini dvouzubou vidličku Speciální příbory

7 Kontrolní otázky Co rozumíme pod pojmem příbor Jaké známe druhy
Jak můžeme jednotlivé skupiny dělit Jaké jsou speciální příbory a jejich použití K čemu / jakému jídlu lze přiřadit určitý druh příboru Kontrolní otázky

8 http://www. google. com/imgres
stovka.cz/clanek.php%3Fclanek%3D203&docid=fPjGeinQjrkc6M&imgurl=http://www.hostovka.cz/soubor/25-12- .gastronews.cz/kuchyne/slavnostna-tabula&docid=-aR8D8j3lqja9M&imgurl=http:// url=http://www.tescoma.cz/katalog/stolovani/pribory/classic/ lzicka-na-zmrzlinu-classic-3-ks/& M:&imgrefurl=http://www.eva.cz/zbozi/DOP06180/lzicka-cajova-tescoma-classic- 6ks/&docid=2QWVohSfx9ie4M&itg=1&imgurl=http://i2.eva.cz/eva/400/d/o/p/ =http://eshop.tescoma.cz/scripts/product.php%3Fid%3D795464&docid=NDAwWr8CwMd6rM&itg=1&imgurl=http://www1.tescoma .com/imag mgrefurl=http://www.vseprokuchyne.cz/moucnikova-vidlicka-berghoff-cosmos-mala-sid detail&docid=lKbwtDW7TyofgM&imgurl=http:/ ://www.e-nadobi.cz/Z-NEREZAVEJICI-OCELI/&docid=tbf2ug34QlENpM&imgurl=http:// p://www.svet-bydleni.cz/zivotni-styl/netradicni-vanocni-recepty.aspx&docid=h78I8E_xAVLA7M&imgurl=http:/ url=http://www.nakupujvpohode.cz/nadobi-stolni-podnosy/pribor-na- sneky.html%3FItemIdx%3D10%26id%3D25161&docid=LHO2v-fjUvcu2M&imgurl zdroje


Stáhnout ppt "Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1."

Podobné prezentace


Reklamy Google