Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu: VY_32_INOVACE_VYT_1317 Tvorba a úprava grafu Autor: Martin Votava Anotace: žák umí vhodně zvolit graf pro vizuální prezentaci dat, graf vytvořit a upravovat Metodika: prezentace slouží jako podpora přednášky Datum vytvoření: říjen 2012

2 Grafy v Excelu Jednou z možností jak ozvláštnit a zpestřit data v tabulkách je vytvoření grafu. Graf by ovšem neměl být účelový. Měl by mít pro svoji existenci důvod. Při tvorbě grafu pak musíme předem rozmýšlet, k čemu nám graf vůbec bude a co má vykreslovat, zdůrazňovat. Podle toho zvolíme vhodný typ grafů z nabídky.

3 Nabídka grafů je velice pestrá.

4 Tvorba grafu Nejprve je třeba označit si celou tabulku včetně úplného záhlaví. Poté na kartě Vložení je k dispozici celá sekce různých typů grafů připravených okamžitě reprezentovat dat.

5 Po označení tabulky a volbě typu grafu se graf okamžitě vytvoří.

6 Graf je možné následně upravit pomocí nabídky na pásu karet nebo pomocí pravého tlačítka myši. Můžeme změnit typ grafu, naformátovat jej podle našich potřeb, doplnit popisky k osám i barevnou legendu a upřesnit oblast čerpání obrazovaných dat. Také můžeme změnit zobrazení a umístění grafu.

7 Použité zdroje NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem nejen k maturitě - díl 1. 6. vyd. Kralice na Hané: Computer Media, s.r.o., 2006. ISBN 80-86686-60-4. Nápověda Microsoft Office 2010. Všechny obrázky jsou screenshoty (nebo jejich části) z prostředí MS Office a MS Windows.


Stáhnout ppt "Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google