Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník:1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník:1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:"— Transkript prezentace:

1 Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma: JO příbory překládací Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – objasnění pojmu překládací příbor – použití při servisu a praktická ukázka s nácvikem ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_STO_396

2 P ŘEKLÁDACÍ PŘÍBORY Jejich použití

3 D RUHY DLE POUŽITÍ Velký překládací – překládání při servisu na keridonů a ve větším množství Běžný překládací – jinak bajlák – skládá se z masové vidličky a polévkové lžíce - univerzální Dranžírovací – velká masové dvouzubá vidlička a velký ostrý nůž – dělení a porcování masa Nůžky na drůbež – urychlují práci při porcování drůbeže tam kde se nehledí na detail servisu

4 D ALŠÍ PŘÍKLADY Rybí – používá se při překládání ryb nesloží k jídlu Salátový – používá se výhradně na míchání salátů Naběračka na polévku – při překládání polévky u stolu hosta Naběračka na omáčky – menší než polévková použití u servisu omáček a šťáv Lopatka na dorty – při překládání dortů a zákusků

5 KLEŠTĚ Kleště na pečivo – překládání pečiva ve velkém množství Kleště na cukr – v případě servisu různého cukru Kleště na led – při práci za barem či přímo host u stolu Kleště na těstoviny – při překládání těstovin – zejména špaget Kleště na zmrzlinu – servis zmrzliny – není to časté

6 K ONTROLNÍ OTÁZKY Co jsou překládací příbory – obecná charakteristika Druhy překládacích příborů Použití překládacích příborů Co je a z čeho se skládá bajlák

7 ZDROJE Dbory&hl=cs&tbm=isch&tbnid=x2PSMhi4RDFI2M:&imgrefurl=http://www.e- pribory.cz/specialni-pribory-za-specialni-ceny- 29.htm&docid=h7KKucobyr4MrM&imgurl=http://ww 5%BE&hl=cs&tbm=isch&tbnid=bDWLoEBThwUhwM:&imgrefurl=http://www. gastrosuper.cz/inventarkuchune/nozirstvi/nastip- nozirstvi/&docid=Mjs2kGnYrlnCKM&imgurl=http://w 9%C3%ADbor&hl=cs&tbm=isch&tbnid=xakcnN_GzJHLYM:&imgrefurl=http:// priborem/nabirani-prekladacim-priborem/&docid=g77IQlHIbEl3f bor&hl=cs&tbm=isch&tbnid=x5zmDSDDMiAycM:&imgrefurl=http://www.mar point.cz/dum-byt/pribory/pribory-pro-gurmany/% =cs&tbm=isch&tbnid=BT0G6rR8Al609M:&imgrefurl=http:// bm=isch&tbnid=aD6_jU_5NdSsnM:&imgrefurl=http://www.domacipotreby.cz/t escoma-kleste-na-zmrzlinu--5cm-presto-2020.html&docid=fcIMY6- VIpz9qM&imgurl=http://


Stáhnout ppt "Ročník:1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:"

Podobné prezentace


Reklamy Google