Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:"— Transkript prezentace:

1 Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma: SO – dranžírování kuřete Jméno autora:Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – Dranžírování – kuřete,pracovní postup a zvládání techniky práce a znalost inventáře ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_STO_362

2 Pracovní postup

3  Nejprve prezentujeme mísu s kuřetem a pokládáme na zdroj tepla  Kuře přeložíme na prkénko pomocí nuže vsunutého do břišní dutiny  Jako první postupně oddělíme stehna. Ta ještě půlíme přímo v kloubu  Pracujeme nožem i vidličkou současně. Vidličkou si kuře přidržíme a nožem stehna oddělíme  Poté oddělíme postupně řezem v kloubu obě křídla

4  Následně dlouhým řezem oddělíme z obou stran prsní kosti celý prsní filet.  Ten je možno dle velikosti porcovaného kuřete ještě dělit/filírovat/ na menší části  Posledním úkonem je vyjmutí ústřice – jedná se o velice lahodný kousek masa určený hostiteli  Tento kousek masa je uložen v prohlubni páteře nedaleko od stehenního kloubu

5  Jednotlivé části musíme úhledně urovnat na míse pro kvalitní a přehledný servis  Poté si připravíme či nám komi přinese přílohy a začneme servírovat  Při této práci je potřeba s hosty komunikovat či zvolit přímou nabídku  Host má právo si zvolit určitý díl podávaného masa  Vždy začínáme od hostitele pokud on sám neurčí jinak

6

7  1,popište úpravu kuřete  2,jak postupujeme  3,potřebný inventář  4,popište servis  5,co je to nachservis

8  C3%AD+ku%C5%99ete&start=182&hl=cs&tbm=isch &tbnid=zHuYQoAxGeHM6M:&imgrefurl=http: C3%AD+ku%C5%99ete&start=182&hl=cs&tbm=isch &tbnid=zHuYQoAxGeHM6M:&imgrefurl=http  C3%A9+ku%C5%99ete&start=673&hl=cs&tbm=isch &tbnid=UuugsQHTy4M5CM:&imgrefurl=http:// C3%A9+ku%C5%99ete&start=673&hl=cs&tbm=isch &tbnid=UuugsQHTy4M5CM:&imgrefurl=http://  C3%AD+ku%C5%99ete&hl=cs&tbm=isch&tbnid=3z GHqb51lDlz1M:&imgrefurl=http://www.tomala.e u/data/kucharka/skupiny/skupina_29/karta_29_ 18.html&docid=ev8VV0HQ3lXxLM&imgurl=http:/ /www.tomala.eu/data/k C3%AD+ku%C5%99ete&hl=cs&tbm=isch&tbnid=3z GHqb51lDlz1M:&imgrefurl=http://www.tomala.e u/data/kucharka/skupiny/skupina_29/karta_29_ 18.html&docid=ev8VV0HQ3lXxLM&imgurl=http:/ /www.tomala.eu/data/k


Stáhnout ppt "Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:"

Podobné prezentace


Reklamy Google