Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Předběžná příprava potravin Téma: Předběžná příprava.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Předběžná příprava potravin Téma: Předběžná příprava."— Transkript prezentace:

1 Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Předběžná příprava potravin Téma: Předběžná příprava potravin rostlinného původu - mokrým způsobem Jméno autora:Roman Rumler Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žáci si osvojí znalosti s předběžnou přípravou potravin - rostlinného původu, ovoce, zelenina, brambory… ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_TPP_502

2 Opracování potravin rostlinného původu mokrým způsobem 2) Mokrý způsob:  máčení - uvolnění hlíny a nečistot z brambor, ředkviček. Zelí a květák namáčíme ve vlažné osolené vodě. Křehké ovoce - rybíz, hroznové víno vložíme do cedníku a ponoříme do vody.  oplachování pod tekoucí vodou - oloupané brambory, zelená fazolka a hrášek  sprchování - křehké druhy ovoce a zeleniny (jahody, maliny, hlávkový salát )  proudem vody - natě, zelí, kapusta  výměnou vody - omýváme špenát (listy), houby a podobné suroviny tak dlouho, až na dně nádoby nezůstávají zrnka nečistot Omytí potravin je nutno provádět v čisté, pitné a studené vodě a co nejkratší dobu, abychom předešly zbytečném vyluhování živin. 2) Mokrý způsob:  máčení - uvolnění hlíny a nečistot z brambor, ředkviček. Zelí a květák namáčíme ve vlažné osolené vodě. Křehké ovoce - rybíz, hroznové víno vložíme do cedníku a ponoříme do vody.  oplachování pod tekoucí vodou - oloupané brambory, zelená fazolka a hrášek  sprchování - křehké druhy ovoce a zeleniny (jahody, maliny, hlávkový salát )  proudem vody - natě, zelí, kapusta  výměnou vody - omýváme špenát (listy), houby a podobné suroviny tak dlouho, až na dně nádoby nezůstávají zrnka nečistot Omytí potravin je nutno provádět v čisté, pitné a studené vodě a co nejkratší dobu, abychom předešly zbytečném vyluhování živin.

3 VY_32_INOVACE_TPP_502_pracovní_list K obrázkům přiřaď způsob čištění: _______________ ______________ ________________ ______________ _________________ ______________

4 VY_32_INOVACE_TPP_502_pracovní_list_řešení K obrázkům přiřaď způsob čištění: máčením oplachování sprchování máčení oplachování proudem vody sprchování máčením

5 Použité zdroje. Obrázky ovoce - A_csCZ483CZ488&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=lKI3UZmaM5HMsgbzjo C4DQ&sqi=2&ved=0CCsQsAQ&biw=1366&bih=540 Obrázky zeleniny - DFA_csCZ483CZ488&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=IKU3UdXoKcXOswb uzoD4DQ&sqi=2&ved=0CCsQsAQ&biw=1366&bih=540 Obrázek brambor - 8&rlz=1T4ADFA_csCZ483CZ488&q=obr%c3%a1zek+brambor


Stáhnout ppt "Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Předběžná příprava potravin Téma: Předběžná příprava."

Podobné prezentace


Reklamy Google