Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1284Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Průměrné ceny zásob - VAP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1284Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Průměrné ceny zásob - VAP."— Transkript prezentace:

1

2 Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1284Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Průměrné ceny zásob - VAP Jméno autora: Ing. Zdeňka Suchomelová Vytvořeno dne: 6. 4. 2013 Metodický popis, (anotace) Podpora výkladu v hodině. Prezentace seznamuje žáky s problematikou výpočtu průměrné ceny při výdeji zásob ze skladu metodou váženého aritmetického průměru proměnlivého a periodického

3 - Při nákupu materiálových zásob se mění ceny tohoto materiálu (různí dodavatelé, zvýšení ceny, apod.) - Při výdeji materiálu je třeba stanovit jeho cenu, protože při vstupu zvyšuje cenu pořizovací

4 1. FIFO 2. Vážený aritmetický průměr proměnlivý 3. Vážený periodický průměr periodický

5  Jednotlivé výdaje materiálu se postupně oceňují cenami od nejstarší zásoby k zásobě nejnovější  Uplatňuje se zásada – ‘‘První do skladu – první ze skladu‘‘

6 - Před každým výdejem materiálu ze skladu je třeba stanovit jeho průměrnou cenu, proto porovnáváme stav zásob v Kč před výdejem materiálu se stavem této zásoby v jednotkách množství. Tyto údaje čerpáme ze skladní karty zásob.

7

8 - Cena vydávaného materiálu se nezjišťuje před každým výdejem, ale počítá se z údajů za určité období ( např. měsíc) a tato vypočtená cena se použije pro ocenění všech výdejů materiálu v následujícím období (měsíc)

9


Stáhnout ppt "Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1284Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Průměrné ceny zásob - VAP."

Podobné prezentace


Reklamy Google