Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Počítače v chemii - úvod. Podmínky zápočtu Účast ve výuce, povoleny 3 absence Získání nejméně 60 % bodů z testů – Písemné : typografie chemická informatika.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Počítače v chemii - úvod. Podmínky zápočtu Účast ve výuce, povoleny 3 absence Získání nejméně 60 % bodů z testů – Písemné : typografie chemická informatika."— Transkript prezentace:

1 Počítače v chemii - úvod

2 Podmínky zápočtu Účast ve výuce, povoleny 3 absence Získání nejméně 60 % bodů z testů – Písemné : typografie chemická informatika – Praktické : Word – psaní, práce s velkými soubory Excel – grafy a spojnice trendu, opakované výpočty ChemSketch

3 Studijní literatura Teorie: Eliška Cvingráfová: Bakalářská práce (viz IS MU) Cvičení: Eliška Cvingráfová: Diplomová práce (viz IS MU)

4 Pravidla práce v učebně 28 –včasné příchody –zákaz instalace vlastního software –data lze po dobu jedné vyučovací lekce uložit na plochu, soubor označit svým příjmením, po skončení lekce data odstranit –data, která mají být uchována, ukládat na konci lekce na flash disk, odesílat si je do úschovny apod. –po ukončení práce se odhlásit, nevypínat –pracovat vždy u stejného počítače (případné mírné odlišnosti hardware i software)

5 Na začátku hodiny si na hard disk uložit práci do souboru, pravidelně ji během hodiny ukládat IS – předmět Počítače v chemii - studijní materiály - odevzdávárny Najít správnou odevzdávárnu dle názvu Odeslat práci do odevzdávárny Při zcela nejhorším lze ve výuce zaslat práci do soukromého mailu cidlova@centrum.cz, předmět „test“ Do svého osobního mailu si poslat kopii práce (zkontrolovat předem velikost brány a limit schránky) – důležité! Velmi objemná data lze uložit na http://www.uschovna.cz Nespoléhejte na to, že Váš soubor zůstane v učebně uložen na PC do příští hodiny. Odesílání testů

6 Word-typografie Netisknutelné znaky

7 Ruční dělení slov Minus, Dlouhá pomlčka, Krátká pomlčka Horní index Dolní index

8 Normální mezera mezerník Oddělitelná mezera ctrl shift mezerník Výpustek Tečkování Stupeň Apostrof Minuta vteřina

9 Konec odstavce enter Konec odstavce shift enter

10 Chemická šipka 

11 Krystalová voda CuSO 4  5H 2 O

12 Řecká písmena Další speciální symboly – např. z programu ChemSketch, Malování aj.

13 Předefinování kláves (záznam makra – karta Vývojář) Editor rovnic Přenos z programu ChemSketch

14 Díky, to je pro dnešek vše.


Stáhnout ppt "Počítače v chemii - úvod. Podmínky zápočtu Účast ve výuce, povoleny 3 absence Získání nejméně 60 % bodů z testů – Písemné : typografie chemická informatika."

Podobné prezentace


Reklamy Google