Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ptáci Prezentace Tukan obrovský České jméno : Tukan obrovský Latinské jméno : Ramphastos toco Výskyt : Ve Střední a Jižní Americe, zde obývá hlavně nížinné.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ptáci Prezentace Tukan obrovský České jméno : Tukan obrovský Latinské jméno : Ramphastos toco Výskyt : Ve Střední a Jižní Americe, zde obývá hlavně nížinné."— Transkript prezentace:

1

2 Ptáci Prezentace

3 Tukan obrovský České jméno : Tukan obrovský Latinské jméno : Ramphastos toco Výskyt : Ve Střední a Jižní Americe, zde obývá hlavně nížinné a horské lesy států Mexiko, Brazílie a Argentina Čím se živí : Živí se hlavně různými plody a bobulemi, občas si potravu zpestří bezobratlými živočichy či drobnými obratlovci. Potravu získávají jak na stromech tak i na zemi Aktivní : hlavně ve dne Kolik snáší vajec : Samice snáší 2 – 3 vejce Kdo se stará o vejce : Na sezení se střídá se samcem

4

5 Sýkora koňadra České jméno : Sýkora koňadra Latinské jméno : Parus major Výskyt : Od Irska až po Kamčatku a také jihovýchodní Asii, Malajsii a Indonésii Potrava : Na jaře a v létě se živí převážně živočišnou stravou. Hlavní složku potravy tvoří hmyz v různých vývojových stádiích, zejména pak motýli Aktivní :ve dne Počet vajec : obvykle čítá 7-12 bílých, červenohnědě skvrnitých vajec Kdo se stará o vejce :Délka sezení je dnů, sedí pouze samička, kterou samec krmí

6

7 Sova pálená Český název : Sova pálená Latinské jméno :Tyto alba Výskyt :na všech kontinentech s výjimkou Antarktidy Potrava : Potravu tvoří hlavně drobní savci, méně ptáci, obojživelníci a hmyz Aktivní : v noci Vajec : V první snůšce bývá 3–8 vajec, druhá je o něco početnější, s 5–10 vejci Kdo se stará o mláďata :Délka sezení je 30–34 dnů, sedí pouze samice, které samec přináší potravu

8

9 Moták pochop České jméno : Moták pochop Latinské jméno : Circus aeruginosus Výskyt : Moták pochop je tažný druh, který na zimoviště v jižní Evropě a Africe odlétá v srpnu až říjnu a ze zimovišť přilétá během března a dubna Potrava : Potravu tvoří především drobní hlodavci, ale i jiní savci, ryby a ptáci. Aktivní : ve dne Vajec : Začátkem května snáší samice v dvoudenních intervalech 3 – 6 bělavých vajec Kdo se stará o mláďata : Samec samici na hnízdě nestřídá, ale po celou dobu sezení na vejcích jí přináší potravu

10

11 Luňák červený České jméno : Luňák červený Latinské jméno : Milvus milvus Výskyt :po celé evropě Potrava : V potravě převládají ptáci, savci a ryby. Požírá hlavně mršiny, častý je také potravní parazitismus. V zimě požírá i odpadky, za kterými zaletuje na smetiště Aktivní : ve dne Vajec : Ročně mívá jednu snůšku po 2-4 bělavých vejcí Kdo se stará o mláďata : většinou sedí výhradně samice, kterou samec většinově krmí

12

13 Kondor andský České jméno : Kondor andský Latinské jméno : Vultur gryphus Výskyt : Vyskytuje se poměrně řídce po celých Andách, nejvíce na jejich východní straně Potrava : Jsou to masožravci, v první řadě likvidují uhynulé savce, volně žijící i domestikované kopytníky, na mořských pobřežích žerou na břeh vyvržené mořské savce a ryby. Živí se také mláďaty savců a ptáku nebo vybírají vejce z hnízd Aktivní : Ve dne Vejce : vejce kladou na vysokých skalách do výklenků nebo na římsách na místo jen ohrazené kameny nebo klacíky, nepřístupnost místa zaručuje jistotu před vypleněním hnízda pozemními dravci.Samice snáší přibližně jedno vejce za dva roky Kdo se stará : Vejce střídavě oba rodiče zahřívají asi 55 až 60 dnů

14

15 Kivi Jižní České jméno : Kivi Jižní Latinské jméno : Apteryx Australis Výskyt : Byl kdysi na novém Zélandu velmi rozšířen, ale vážně ho postihuje odlesňování a zavlečená zvířata, jako jsou kočky, psi, prasata a hranostajové Aktivní : Převážně v noci Potrava : žížaly, larvy brouků, stonožky a jiný hmyz Vejce : Samice kladou 1-2 vejce Kdo se stará : Veškerá starost o zahřívání vajíčka spočívá na menším samečkovi, který sedí sám po dobu dnů a většinou při tom hladoví

16

17 Kalypta nejmenší České jméno : Kalypta nejmenší Latinské jméno : Mellisuga helenae Výskyt : Vyskytuje se na Kubě a na ostrově Isla de la Juventud, pozorováni byli též na sousedních ostrovech Jamajka a Haiti Aktivní : ve dne Potrava : živí se rostlinným nektarem Počet vajec : Snáší 1 až 2 vejce, která patří k nejmenším na světě - co do velikosti se totiž nevyrovnají ani kávovému zrnu Kdo se stará : na vejcích sedí oba dva dnů

18

19 Kakapo soví České jméno: Kakapo soví Latinské jméno : Strigops habroptila Výskyt : přežívá na několika ostrovech Nového Zélandu Aktivní : Ve dne Potrava : Živí se různými plody a semeny, ořechy, pupeny, květy, kořeny, někdy i houbami a drobnými živočichy Počet vajec : Hnízdí v lednu a únoru. Samice naklade vejce do zemních děr a prohlubní, ty se vyklubou zhruba za 30 dnů Kdo se stará : O mláďata se starají jenom samice

20

21 Bukač červenavý České jméno : Bukač červenavý Latinské jméno : igrisoma lineatum Výskyt : jižní Pantanal, Brazílie. Aktivní : ve dne Živí se ještěrkami a hmyzem

22


Stáhnout ppt "Ptáci Prezentace Tukan obrovský České jméno : Tukan obrovský Latinské jméno : Ramphastos toco Výskyt : Ve Střední a Jižní Americe, zde obývá hlavně nížinné."

Podobné prezentace


Reklamy Google