Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Projekt EU – OPVK, projekt číslo:CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_50 Anotace: Obor čísel 0-20, doplňování výsledků do tabulky, slovní úloha, rýsování, lomená čára Autor: Vanda Šimonová Jazyk: český Vzdělávací oblast: Matematika Očekávaný výstup: Žák sčítá a odčítá v oboru do dvaceti s přechodem přes desítku, žák používá sčítání a odčítání při řešení praktických úloh, žák se seznamuje, doplňuje tabulky a schémata, žák kreslí rovné čáry. Klíčová slova: 0-20, tabulka, slovní úloha, lomená čára otevřená, uzavřená, rovné čáry Druh učebního materiálu: Prezentace s obrázky Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: 1. stupeň ,1. období Typická věková skupina: 7-8 let Metodické doporučení: snímky 4, 7, 10 a 11 lze vytisknout Ověřeno v praxi dne: Ve třídě: 2.

2 Matematika s příběhem Matematika pro 2. ročník
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vanda Šimonová. Dostupné na

3 Výlet do Archeoparku To bylo radosti, když babička opět vyhrála soutěž o nejlepší ovocné knedlíky, tentokrát vítěz soutěže obdržel Kč. Babička se rozhodla, že výhru věnuje celé rodině a naplánovala celodenní výlet do nedalekého Archeoparku. Co je to ARCHEOPARK?

4 Vypočítej a doplň do tabulky. Vedle tabulky si příklady rozlož:
11 8 13 9 12 7 15 6 16 14

5 Správné řešení: a b a-b 11 8 3 13 9 4 12 7 5 15 6 16 14

6 Archeopark je místo, kde návštěvníci mohou vidět, jak žili naši předkové před stovkami let. Dobrovolníkům a nadšencům, kteří archeopark vybudovali, pomáhají odborníci – archeologové a historici.

7 Při archeologických vykopávkách se sešli brigádníci
Při archeologických vykopávkách se sešli brigádníci. Měli za úkol vyhledávání střepů rozbitých nádob v raně středověké vesnici. Jana našla 5 střepů Petr o 8 více než Jana. Petr našel ____ střepů. Honza o 4 více než Petr. Honza našel ____ střepů. Zuzka o 2 méně než Petr. Zuzka našla ____ střepů. Martin o 4 méně než Zuzka. Martin našel ____ střepů. Iva o 7 méně než Martin. Iva našla ____ střepy. Nejvíce našel (našla)___________. Nejméně našel (našla) ___________.

8 Takhle je to správně: Při archeologických vykopávkách se sešli brigádníci. Měli za úkol vyhledávání střepů rozbitých nádob v raně středověké vesnici. Jana našla 5 střepů Petr o 8 více než Jana. 5+8=13 Petr našel 13 střepů. Honza o 4 více než Petr. 13+4=17 Honza našel 17 střepů. Zuzka o 2 méně než Petr. 17-2=15 Zuzka našla 15 střepů. Martin o 4 méně než Zuzka. 15-4=11 Martin našel 11 střepů. Iva o 7 méně než Martin. 11-7= 4 Iva našla 4 střepy. Nejvíce našel (našla) Honza. Nejméně našel (našla) Iva.

9 V archeoparku si všichni našli nějakou zábavu
V archeoparku si všichni našli nějakou zábavu. Babička s maminkou a s Lídou okukovaly, jak se tkaly látky a jak se dříve vařilo a peklo. Tatínka s Lůďou zajímalo, jakým způsobem jsou stavěny chaty – polozemnice, výroba nádob v hrnčířské peci a také způsob, jakým byly vyráběny ohrady pro zvířata. Lůďa si zasoutěžil v zatloukání hřebíků a hodu polenem. Zkrátka, každý si našel něco svého.

10 Pomocí pravítka narýsuj podobnou roubenou chatu

11 Narýsuj lomenou čarou otevřenou a uzavřenou ohradu pro zvířata.

12 Na závěr výletu pozvala babička všechny do místní krčmy na občerstvení
Na závěr výletu pozvala babička všechny do místní krčmy na občerstvení. Večer se spokojeně vrátili domů.

13

14 Citace Obrázky - klipart


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ"

Podobné prezentace


Reklamy Google