Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bojovníci proti násilí na ženách Délka realizace: 21 měsíců Trvání: od 1. 8. 2014 do 30. 4. 2016 Projekt je realizován na území Karlovarského kraje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bojovníci proti násilí na ženách Délka realizace: 21 měsíců Trvání: od 1. 8. 2014 do 30. 4. 2016 Projekt je realizován na území Karlovarského kraje."— Transkript prezentace:

1 Bojovníci proti násilí na ženách Délka realizace: 21 měsíců Trvání: od 1. 8. 2014 do 30. 4. 2016 Projekt je realizován na území Karlovarského kraje

2 Cíl projektu Hlavním cílem projektu je rozšíření poskytování odborné pomoci týraným osobám a eliminace domácího násilí na ženách a stalkingu - nebezpečného pronásledování. Součástí je aktivita zaměřená na posilování povědomí o dané problematice s cílem potlačit tyto závažné negativní jevy. Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

3 Kontaktní místa pro oběti domácího násilí Součástí projektu je vybudování tří nových kontaktních míst pro oběti domácího násilí v Kraslicích, Jáchymově a ve Žluticích. Střediska spadají pod Intervenční centrum v Sokolově, které provozuje nezisková organizace Pomoc v nouzi, o.p.s. Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

4 Kontaktní místo pro oběti domácího násilí v Kraslicích Adresa: Palackého 1891, Kraslice - budova ÚP a FÚ - kancelář sídlí v prvním patře ve dveřích číslo 3 Provozní doba: Středa – od 15:00 do 17:00 hodin Pátek – od 10:00 do 12:00 hodin Odpovědní pracovníci: Mgr. Eva Chalupníková – Doležalová Tel.: 736 514 096 Email: domacinasili@pomocvnouziops.cz Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

5 Kontaktní místo pro oběti domácího násilí v Jáchymově Adresa: Mincovní ulici č.p. 681, Jáchymov - objekt Farního sboru Českobratrské církve evangelické Provozní doba: Pondělí – od 15:00 do 17:00 hodin Čtvrtek – od 8:00 do 10:00 hodin Odpovědní pracovníci: Jiří Král, DiS. a Mgr. Eva Chalupníková – Doležalová Tel.: 733 717 919 Email: domacinasili@pomocvnouziops.cz Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

6 Kontaktní místo pro oběti domácího násilí ve Žluticích Adresa: Velké náměstí č.p. 150, Žlutice - prostory bývalé restaurace Provozní doba: Úterý – od 8:00 do 10:00 hodin Středa – od 15:00 do 17:00 hodin Odpovědní pracovníci: Bc. Dana Pavelková, DiS a Mgr. Eva Chalupníková – Doležalová Tel.: 734 389 745 Email: pavelkova@pomocvnouziops.cz; domacinasili@pomocvnouziops.cz Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

7 Osvětová a informační kampaň Dotazníkový průzkum Besedy s odborníkem Přednášky na středních školách Prezentace kampaně před zastupiteli měst Vydání populárně naučné publikace – komiksu Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

8 Dotazníkový průzkum Formou dotazníkového průzkumu zjistíme, co lidé vědí o domácím násilí, stalkingu a jaké jsou jejich potřeby. V Karlovarském kraji oslovíme až 1200 respondentů. Dotazníkový průzkum zamíří do měst Žlutice, Jáchymov, Kraslice, Sokolov, Cheb, Františkovy Lázně. Ze získaných dat vypracujeme podrobnou analýzu výstupů. Realizace dotazníkového průzkumu: únor – březen 2015. Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

9 Besedy s odborníkem Série veřejných besed s odborníkem na problematiku domácího násilí a stalkingu zamíří do těchto měst: Kraslice, Rotava, Kynšperk nad Ohří, Habartov, Jáchymov, Žlutice, Ostrov, Plesná, Chodov, Aš. Konání besed: březen – prosinec 2015. Konkrétní termíny postupně upřesníme. Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

10 Přednášky na středních školách Přednášky pro studenty středních škol v Karlovarském kraji se uskuteční v těchto školských zařízeních: Střední škola Kraslice, Gymnázium Sokolov, ISŠTE Sokolov, Integrovaná střední škola Cheb, Střední průmyslová škola keramická Karlovy Vary, Střední lesnická škola Žlutice. Konání přednášek: březen – prosinec 2015. Konkrétní termíny postupně upřesníme. Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

11 Prezentace kampaně před zastupiteli S prezentací kampaně předstoupíme před zastupitele těchto měst: Kraslice, Žlutice, Jáchymov, Rotava, Kynšperk nad Ohří, Habartov, Aš, Plesná, Nejdek, Chodov. Podle poznatků z dotazníkového šetření vybereme dalších pět obcí, kde blíže představíme naši kampaň. Návštěvy měst a obcí: březen – prosinec 2015. Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

12 Vydání naučné publikace – komiksu Brožura bude určená pro žáky II. stupně ZŠ, studenty SŠ a VOŠ. Cílem je přiblížit školákům problematiku domácího násilí a stalkingu formou jednoduše srozumitelného komiksového příběhu (na bázi kazuistiky - popis a výklad konkrétních případů), kterým žáci lépe porozumí, než obvyklým teoretickým analýzám pojmových znaků. Plánovaný náklad publikace je 1000 kusů. Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

13 Trabi maskot na cestách po Karlovarském kraji Pro posílení kampaně využíváme zeleného Trabanta 601. V sobotu 18. července 2015 se Trabi maskot zúčastní závodu na tuningovém srazu v Krásně. Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

14 Novináři, ceníme si Vaší spolupráce Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

15 Pomoc v nouzi, o.p.s. Kontakty: Pomoc v nouzi, o.p.s. Sídlo: Fibichova 852, 356 01 Sokolov Telefon: 359 574 087 E-mail: info@pomocvnouziops.czinfo@pomocvnouziops.cz Web: www.pomocvnouziops.czwww.pomocvnouziops.cz Sledujte nás na Facebooku Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.


Stáhnout ppt "Bojovníci proti násilí na ženách Délka realizace: 21 měsíců Trvání: od 1. 8. 2014 do 30. 4. 2016 Projekt je realizován na území Karlovarského kraje."

Podobné prezentace


Reklamy Google