Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zkušenosti s dozorem v provozovnách společného stravování v Jihočeském kraji Větrný Jeníkov 26.5.2015 MVDr. Eva Cipínová Krajská veterinární správa Státní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zkušenosti s dozorem v provozovnách společného stravování v Jihočeském kraji Větrný Jeníkov 26.5.2015 MVDr. Eva Cipínová Krajská veterinární správa Státní."— Transkript prezentace:

1 Zkušenosti s dozorem v provozovnách společného stravování v Jihočeském kraji Větrný Jeníkov MVDr. Eva Cipínová Krajská veterinární správa Státní veterinární správy pro Jihočeský kraj

2 Legislativní podklad Novela zákona o potravinách § 16 odst. 1 písm. b) 4 Vnitřní dokumenty Metodický návod SVS č. 9/2014 Metodická podpora 011/2014 ze dne , novela 1 ze dne

3 Příprava k provádění kontrol Schůzka KHS, SZPI a KVS SVS dne Původně KVS nebyla přizvána, účast domluvil ředitel KVS Rozdělení kompetencí mezi KHS a SZPI Aktualizace seznamů pss (KHS do ) asi 10% chybovost Dohoda o předávání nálezů Dohoda o likvidaci potravin živočišného původu

4 Příprava k provádění kontrol Příprava na KVS Plán kontrol na rok 2015 Nejméně 730 kontrol pss (ÚVS) Plán minimálně 800 kontrol 210 kontrol na čtvrtletí 7 okresů = 30 kontrol čtvrtletně

5 Příprava k provádění kontrol Porada odboru veterinární hygieny a ochrany veřejného zdraví Poučení k provádění kontrol Dokumenty, které musí být při kontrole pořízeny PoK připravovat zásadně v kanceláři Kontrola PoK nadřízeným (popř. právníkem a ředitelem odboru) Použití § 53 Příkazy k pokutám pouze „od zeleného stolu“ Nakládání se zvěřinou Živočišné produkty neznámého původu

6 Porada v Praze Předání prvních zkušeností z kontrol pss Sjednocení názorů zástupců KVS

7 Porada odboru veterinární hygieny a ochrany veřejného zdraví Projednání výstupů z porady v Praze Značení hovězího masa Zákaz činnosti Zamrazování potravin Kontrola v místě určení Systémy provozovatele Nakládání s kuchyňskými odpady

8 Zkušenosti z kontrol Provedeno a v IS vloženo 282 kontrol Se závadou 52 porušeno 151 kontrolních bodů = 25% Návrh na sankci 42 = 15% Pozastavení či likvidace potravin a surovin živočišného původu 27 = 9,5%

9 Zkušenosti z kontrol Ojedinělé případy Zákaz nakládání s živočišnými produkty 1x Maso z nelegální porážky 1x Konfiskace více než 100kg potravin 2x Nesprávné nakládání se zvěřinou 2x Maření kontroly 1x Uzavření provozu provozovatelem v průběhu kontroly 2x Ukončení provozu provozovatelem 1x

10 Sankce Do března pouze příkazy „od zeleného stolu“ Od dubna i příkazy na místě Velká administrativní zátěž

11 Pravidelné měsíční zasílání tabulek závad za jednotlivé okresy Při neodkladných záležitostech telefonická komunikace Pravidelné schůzky s KHS Nepravidelná komunikace se SZPI Spolupráce s KHS a SZPI

12 Dobré zkušenosti Školní kuchyně

13 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Zkušenosti s dozorem v provozovnách společného stravování v Jihočeském kraji Větrný Jeníkov 26.5.2015 MVDr. Eva Cipínová Krajská veterinární správa Státní."

Podobné prezentace


Reklamy Google