Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_584 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : 64-41-L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ SOUSTAVY :

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_584 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : 64-41-L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ SOUSTAVY :"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_584 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : 64-41-L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ SOUSTAVY : 1. D AŇOVÁ EVIDENCE J MÉNO AUTORA : I NG. H ANA J UŘICOVÁ V YTVOŘENO DNE : 17. SRPNA 2012 M ETODICKÝ POPIS : P ODPORA HODIN Ú ČETNICTVÍ A NOTACE : M ATERIÁL JE URČEN PRO ŽÁKY NÁSTAVBOVÉ STUDIA – OBOR PODNIKÁNÍ – VYSVĚTLENÍ POJMŮ : ÚČETNÍ SOUSTAVY – 1. DAŇOVÁ EVIDENCE VŠE JE VYSVĚTLENO NA PRAKTICKÝCH PŘÍKLADECH.

2 Účetní soustavy od 1.1.2004 platí: 1. DAŇOVÁ EVIDENCE - zjišťujeme peněžní příjmy, výdaje a vypočítáváme hospo- dářský výsledek, který slouží pro výpočet daně z příjmů FO - příjmy - přijaté peníze v pokladně nebo na bankovním účtu za provedené práce a služby - výdaje - úbytek peněz z pokladny nebo z bankovního účtu např. provedené úhrady za nákupy - hospodářský výsledek – P – V = zisk, ztráta, 0 - účtují: fyzické osoby, které dosahují příjmů z podnikání a z jiné samostatné výdělečné činnosti a nejsou účetní jednotkou ( advokáti, umělci, veterináři….) - drobní podnikatelé musí být zapsáni v Živnostenském rejstříku

3 účetní knihy: - Kniha příjmů a výdajů nebo Peněžní deník je nejdůležitější kniha v Daňové evidenci - zaznamenává peněžní příjmy a výdaje v pokladně a bance - pokladní kniha - evidence peněz v hotovosti - výpis z účtu - evidence fiktivních peněz - inventární karta - evidence HDM ( majetek nad 40 000,-Kč) - skladní karta - evidence veškerých zásob - kniha pohledávek a závazků - evidence přijatých a vydaných faktur - kniha jízd - evidence spotřeby pohonných hmot (není po- vinná) Zde najdete ukázky účetních knih: www.jakpodnikat.cz http://www.az-data.cz www.podnikatel.cz www.finance.cz www.podnikatelskyweb.cz

4 PRACOVNÍ LIST: Najděte na internetových odkazech všechny výše uvedené účetní knihy.


Stáhnout ppt "NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_584 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : 64-41-L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ SOUSTAVY :"

Podobné prezentace


Reklamy Google