Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Slečna katechetka Petra vstupuje do kláštera klarisek Je sobota 6.2. 2010 a několik mladých lidí z různých míst Moravy se sjíždí do Brna –Soběšic. A ptáte.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Slečna katechetka Petra vstupuje do kláštera klarisek Je sobota 6.2. 2010 a několik mladých lidí z různých míst Moravy se sjíždí do Brna –Soběšic. A ptáte."— Transkript prezentace:

1

2 Slečna katechetka Petra vstupuje do kláštera klarisek Je sobota 6.2. 2010 a několik mladých lidí z různých míst Moravy se sjíždí do Brna –Soběšic. A ptáte se proč? Co se tam tak zajímavého děje? Petra vstupuje do kláštera klarisek.

3 D o roku 1997 jsou Soběšice téměř neznámým místem na severu Brna. Od 1.11.1997 se však stávají pro církev význam místem, neboť je zde posvěcen nový klášter, v němž žijí sestry klarisky. Klášter sester klarisek

4 Od 6.2. 2010 se toto místo stává „domovem“ i pro dlouholetou katechetku ve Farním Týmu – Petru. Kaple v klášteře - část pro lid

5 Vchod do kláštera Petra jde vstříc novému "dobrodružství" s Pánem

6 Petra se rozhodla dát zcela svůj život Bohu a to v kontemplativním řádu sester klarisek. Na její novou cestu ji přišli vyprovodit nejen rodiče, ale i spousta kamarádů, kteří s ní prožili určitou část života.

7 Někteří z těch, co se přišli rozloučit

8 Někteří z těch, co se přišli rozloučit

9 Někteří z těch, co se přišli rozloučit

10 Někteří z těch, co se přišli rozloučit

11 Naše milá Petra v civilu

12 Poslední předávání věcí

13

14 Dnešním dnem tak byla Petra oficiálně přijata do společenství sester,které žijí v odloučenosti klauzury. Při vstupu do klauzury byla představena ostatním sestrám a po úryvku z Písma svatého přijala také závoj.

15 Přijetí sestrou u vchodových dveří

16 Přivítání s matkou abatyší

17 Přivítání s novicmistrovou

18 Představení Petry ostatním sestrám

19 Přijetí závoje

20

21 Přivítání se sestrami

22 Požehnání otce Marka

23 I přesto, že Petra stojí teprve na začátku nové cesty, radujeme se spolu s ní, že našla odvahu odpovědět na Boží pozvání a dát svůj život Bohu. V modlitbě ji pak chceme vyprošovat hojnost Božího požehnání pro všechno to, co pro ni má Pán připravené. Pohoštění

24 J sem přesvědčena, že i ti, co se této radostné události nemohli zúčastnit přímo na místě, se za Petru budou modlit spolu s námi. Hojnost Božího požehnání chceme též vyprošovat i rodičům Petry!!! My co jsme Petru přišli vyprovodit jsme pak dostali ještě pohoštění, při kterém bylo i milé setkání s některými sestrami.Moc díky za všechno!!!

25 Na závěr ještě fotka toho, co vše je potřeba do kláštera.

26 MIMO POSTNÍ DOBU JE MOŽNÉ PETRU V KLÁŠTEŘE TAKÉ NAVŠTÍVIT. JE DOBRÉ SE PŘEDEM OHLÁSIT, ALE POKUD TAK NEUČINÍTE, NIKDO VÁS NEVYŽENE. NEJVHODNĚJŠÍ DOBA JE MEZI 8:00-11:00HOD. NEBO PAK ODPOLEDNE OD 14:00-16:00 HOD. Z FATYM.com. okopírovala T.F.


Stáhnout ppt "Slečna katechetka Petra vstupuje do kláštera klarisek Je sobota 6.2. 2010 a několik mladých lidí z různých míst Moravy se sjíždí do Brna –Soběšic. A ptáte."

Podobné prezentace


Reklamy Google