Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_500 Ročník: 2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář 29-54-H/01 Tematický okruh: Hmoty a korpusy Téma: Jádrová hmota.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_500 Ročník: 2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář 29-54-H/01 Tematický okruh: Hmoty a korpusy Téma: Jádrová hmota."— Transkript prezentace:

1 Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_500 Ročník: 2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář H/01 Tematický okruh: Hmoty a korpusy Téma: Jádrová hmota IV Jméno autora: Petra Kulhánková Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – využití jádrové hmoty v CV. Tento materiál slouží k seznámení žáků s učivem a následnému procvičení látky. Žáci si osvojují znalosti o výrobě této hmoty.. Slouží i k opakování učiva pro 3.ročník

2 Jádrová hmota IV

3 Hmota na griliášové trubičky Roztékavá konzistence hmoty Chuť po arašídech Korpus křehký křupavý Potaženo CKP Náplň smetanová nebo máslový krém l=cs&gbv=2&biw=1278&bih=650&tbm=isch&tbnid=H7QQ2dx47

4 Suroviny : Cukr krupice Bílky Arašídy / persiko Suchý upotřebitelný odpad Voda Hladká mouka

5 výrobní postup Cukr, bílky, arašídy s persikem, odpad, smícháme a jemně utřeme Rozředíme vodou a přimícháme prosátou hladkou mouku Řídká hmota se roztírá přes šablony Pečení při 200°C

6 Po upečení se rychle stáčí do trubiček Po vychladnutí potahujeme v CKP hwww.google.cz/imgres?q=pomůcky+na+griliášové+trubičky&hl=cs&biw=1 278&bih=650&gbv=2&tbm=isch&tbnid=FzeTWdl1bbkxoMttp://

7 marokánky Suroviny : arašídy, cukr krupice, kandované ovoce, pomer.kůra, margarín S, mléko, hladká mouka, škrobový sirob

8 Výrobní postup Cukr, arašídy, kandované ovoce, pom.kůru, tuk, mléko a škrobový sirob za stálého míchání uvaříme na silnou nit Po uvaření přimícháme hladkou mouku a necháme částečně prochladnout Potom nanášíme sáčkem na vymazané plechy hromádky Rozetřeme do placiček

9 Výrobky z jádrové hmoty Jádrové rohlíčky s kakaovým krémem 40g Na jádrový korpus rohlíčku naneseme sáčkem s hladkou trubičkou tukový krém kakaový Dáme zatuhnout Po zatuhnutí máčíme do CKP

10 Plněné kokosky 60g Na upečené linecké kolečko nastříkáme po obvodu máslový kakaový krém Do středu nastříkáme marmeládu Přiklopíme korpusem kokosu a dáme zatuhnout Po zatuhnutí potáhneme spodní část až po kokosku v CKP

11 Souhrnné otázky 1. Vyjmenuj suroviny na Griliášové trubičky 2. Vyjmenuj suroviny na Marokánky 3. Jakou náplň použiješ do Jádrových rohlíčků ? 4. Popiš výrobu plněných kokosek

12 Správné odpovědi 1. cukr moučka, bílky, arašídy, suchý odpad, voda, hladká mouka 2. arašídy, cukr krupice, kandované ovoce, prosl. Pomerančová kůra, margarín S, mléko, hl. mouka, škrobový sirup 3. kakaový máslový krém 4. na upečené linecké kolečko nastříkáme máslový kakaový krém po okraji. Dovnitř marmeládu. Přiklopíme korpusem kokosky

13 Použité zdroje Literatura : BLÁHA L., CONKOVÁ V., KADLEC F., vydáno v roce 2001, Cukrářská výroba II.,nakladatelství INFORMATORIUM, spol. s r.o. Obrázky : hwww.google.cz/imgres?q=pomůcky+na+griliášové+trubičky&hl=cs&biw=1278&bih=650&gbv=2&tbm=isch&tbnid=FzeTWdl1bbkxoMttp://


Stáhnout ppt "Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_500 Ročník: 2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář 29-54-H/01 Tematický okruh: Hmoty a korpusy Téma: Jádrová hmota."

Podobné prezentace


Reklamy Google