Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SLOUŽÍ K:  NEPOHLAVNÍMU ROZMNOŽOVÁNÍ  K RŮSTU MNOHOBUNĚČNÝCH ORGANISMŮ  K REGENERACI MNOHOBUNĚČNÝCH ORGANISMŮ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SLOUŽÍ K:  NEPOHLAVNÍMU ROZMNOŽOVÁNÍ  K RŮSTU MNOHOBUNĚČNÝCH ORGANISMŮ  K REGENERACI MNOHOBUNĚČNÝCH ORGANISMŮ."— Transkript prezentace:

1

2

3 SLOUŽÍ K:  NEPOHLAVNÍMU ROZMNOŽOVÁNÍ  K RŮSTU MNOHOBUNĚČNÝCH ORGANISMŮ  K REGENERACI MNOHOBUNĚČNÝCH ORGANISMŮ

4

5 SLOUŽÍ KE VZNIKU POHLAVNÍCH BUNĚK

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Život buňky rozmnožování buněk - dělením: nejprve se dělí jádro a v něm chromozómy = nositelé dědičné informace, potom celá buňka 2 druhy dělení buněk: A) mateřská buňka se rozdělí na 2 shodné dceřiné buňky - slouží k nepohlavnímu rozmnožování a k růstu mnoho- buněčného organismu B) dělením mateřské buňky vzniknou 4 odlišné buňky s polovičním počtem chromozómů – slouží ke vzniku pohlavních buněk ( ♀ nebo ♂ ) buňky – různý tvar i velikost na buňky působí vlivy z okolního prostředí -pozitivně např. dostatek živin -negativně např. radioaktivita  rychlé dělení buněk (=nádor)

16 Závěr: 1)Co je chromozóm? Kde se nachází? 2)Jakými dvěma způsoby se můžou buňky dělit? Jak se nazývá původní buňka, jak buňky, které rozmnožováním vzniknou? 3)Vysvětli, čím se zásadně oba způsoby liší. K čemu se daný způsob dělení buněk využívá? 4)Co a jak buňky ovlivňuje? Jsou všechny buňky stejné?


Stáhnout ppt "SLOUŽÍ K:  NEPOHLAVNÍMU ROZMNOŽOVÁNÍ  K RŮSTU MNOHOBUNĚČNÝCH ORGANISMŮ  K REGENERACI MNOHOBUNĚČNÝCH ORGANISMŮ."

Podobné prezentace


Reklamy Google