Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Humanoidní Terminátoři Od T70 po T Nekonečno

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Humanoidní Terminátoři Od T70 po T Nekonečno"— Transkript prezentace:

1 Humanoidní Terminátoři Od T70 po T Nekonečno
Hruška Roman

2 Terminátoři Nehumanoidní Humanoidní

3 Terminátor – časová osa

4 Skynet Skynet vznikl jako "Globální digitální obranná síť", přičemž měl řídit všech-ny vojenské počítačové systémy a hardware. Získal sebeuvědomění a rozhodl se, že lidstvo je zapotřebí zničit. Odpálil atomové bomby a v následném jaderném holokaustu zemřeli miliony lidí. Přeživší tuto událost nazvali Soudným dnem. Datum Soudného dne 29. Srpna 1997 (Terminátor 1+2) 25. Července 2003 (Terminator Salvation: Cold War) 24. Července 2004 (Terminátor 3+4) Někdy v průběhu roku 2005 (T2: Válka budoucnosti) Dubna 2011 (TSCCH)

5 Společnost Cyberdyne Systems vytvářela projekty pro armádu Spojených států. Po zničení jejich sídla a výzkumů společnost ještě nějakou dobu přežívala. Nakonec ale musela odprodat své patenty americké vládě, která je dala k dispozici armádní výzkumné společnosti Cyber Research systém.

6 Skynet Díky satelitům Cyberdyne Systems, měl Skynet bezpečné útočiště, kdyby se Odporu podařilo prolomit obranu jeho sídla v Cheyenských horách. Podle Jamese Camerona se Skynetu napoprvé podařilo lidstvo vyhubit. Po nějaké době ale začal litovat jeho zničení a manipuloval s časovou osou tak dlouho, až vytvořil Odboj (kniha Terminator Vault, strana 19).

7 Skynet – stroj času

8 Skynet – jiné dimenze

9 Terminátor T 70 Jsou k vidění v šou T2 3-D: Battle Across Time. Vyrobeni před rokem 2004 První humanoidní typ terminátora, vyrobený přímo Cyberdyne Systems. Vzhledem k podobnosti s typem T 800 je velmi pravděpodobné, že vznikl na základě rekonstrukce trosek terminátora zničeného Sárou Connorovou. V prvních fázích války měl Skynet pouze několik prototypů a tak je používal na ochranu důležitých zařízení. Jakmile měl prostředky na sériovou výrobu, byl už tento typ zastaralý. Díky narušením časové linie byli nakonec nahrazeni typem T1.

10 Terminátor T 200 (?) První terminátor vyráběný přímo Skynetem. V boji se moc neosvědčil, protože díky slabé-mu pancéřování byl lehce zrani-telný. Pro jeho drobnou konstrukci ho nakonec Skynet upravil a jako typ 202 a 204 používal hlavně na servisní práce. Některé bojové typy měly plášť s kapucí – první pokus o infiltrátora.

11 Terminátor T 200 (?)

12 Terminátor T 400 K vidění ve videohře Terminátor: Dawn of Fate Vytvořeni v roce Vytvořený z málo odolných materiálů, které šly „snadno sehnat“ a tak je Skynet mohl masově nasazovat a rychle nahrazovat jejich ztráty. Po nějaké době ale začaly rezivět. Vážil kolem 250 kg a měřil něco přes 2 metry. Obsahoval primitivní CPU, díky kterému měl tolik inteligence, že sám dokázal rozeznat přítele od nepřítele. Ale měl velké problémy s improvizací a tak byl snadno předvídatelný. Po jejich nahrazení využíval Skynet zbývající modely hlavně na „úklidové“ práce.

13 Terminátor T 400

14 Terminátor T 500 K vidění ve videohře Terminátor: Dawn of Fate Vysoký 2,25 metru a vážil kolem 400 kg. Oproti typu T 400 rychlejší, odolnější a zaoblenější. Novější verze CPU mu také dává větší inteligenci, která se projevuje zmenšením reakční doby a samostatnějším uvažováním. Dělaly se také první pokusy s umělou kůží, ale vývoj byl brzy zastaven a opět se obnovil až při sérii T 600.

15 Terminátor T 500

16 Terminátor T 600 K vidění v Terminátor Salvation. Vyrobeni roku 2016 (2009). Vysocí 2,5 metru a vážili kolem 400 kg. Endoskeleton vyrobený ze slitiny titanu. Má tři provozní režimy: přímý, automatický a autonomní. Nejčastěji byl vyzbrojený minigunnem, ale nepohrdnul ani jinými zbraněmi. Tento typ mohl fungovat i při velkém poškození konstrukce a byl schopen na sobě provádět menší opravy. Jsou velcí a pomalí a ramenní klouby a záda jsou zranitelné palbou. Také funkce motoru jsou citlivé a mohou být na okamžik narušeny nožem, při cíleném útoku na zadní část krku.

17 Terminátor T 600

18 T 600 Infiltrátor U typu T 600 Skynet obnovil výzkum pokrytí umělou kůží v rámci infiltrace. Typ T 600 měl kůži z pryže, jejich vylepšení, typ 680 z latexu. Oba typy ale byly snadno rozpoznatelné a tak jako infiltrátoři měli velmi malé úspěchy. Oproti klasickým terminá-torům ale měli tito infiltrátoři velkou výhodu, protože plast poskytoval lepší izolaci před vlivy počasí.

19 T 600 Infiltrátor

20 Terminátor T 700 K vidění v Terminátor Salvation. Odrazový můstek pro nejslavnější sérii T 800. Byl vyroben roku 2014, za předpokladu, že T 600 byla spuštěna v roce V továrně nebyly endoskelety chráněny před špínou, takže se snadno zamazaly od různých olejů a jiných nečistot. Díky tomu mají tmavší odstín. T 700 rovněž postrádají schopnost samostatného myšlení.

21 Terminátor T 700

22 Výrobní hala

23 T RIP (Resistence Infiltration Prototyp)
K vydění v Terminator: Sal-vation. Dvojitý prototyp – jednak serie T 800, jednak Infiltrá-tora pokrytého živou tkání. Tento typ vypadá, že je o něco masivnější, než klasická T 800. A bez viditelného poškození ustál palbu ze samopalu zblízka do hrudi. Stejně tak i palba z granáto-metu mu nedělala velké problémy.

24 Terminátor T 800 Původně vyrobený roku 2026, díky všem časovým narušením byla jeho výroba zahájena už po roce Oproti předchozím typům mnohem pohyblivější a odolnější proti útokům. Jako typ napájení používají Iridiové palivové články.

25 Endoskeletony

26 Terminátor T 800 neuroprocesor
T 800 obsahuje jeden Neural Net CPU procesor, který je umístěn v lebce a chráněn inerciálními tlumi-či. Díky tomuto CPU je tento typ dokonce schopen sebe-uvědomění. Aby tomuto Skynet zabránil, dal T 800 čip pouze pro čtení – není se schopen „naučit“ nové věci. Díky obsáhlým souborům je každý nově postavený T 800 rovnou už bojový veterán.

27 Terminátor T 800 neuroprocesor

28 Terminátor T 800 neuroprocesor

29 Projekt Infiltrátor V době nasazení T 800 Skynet vyvinul i technologii růstu živé tkáně na endoskeletonu terminátorů. Díky tomu opět obnovil projekt Infiltrátor, tentokrát s mnohem většími úspěchy. Udělal mnoho variant tváří, většinou podle dříve žijících vojáků, vládních agentů,…, které měl uloženy v databázi. Jediní, kdo tyto infiltrátory bezpečně rozeznali, byli psi.

30 Proces růstu živé tkáně
Proces růstu živé tkáně na terminátorovi se děje obklo-pením endoskeletonu spe-ciálně modifikovanou synte-tickou krevní plazmou. V průběhu formování tkáně je růst řízen tak, že z nádrže už vychází s kompletně vytvarovaným tělem, včetně obličeje. Další zásahy už nejsou zapotřebí.

31 Proces růstu živé tkáně

32 Proces růstu živé tkáně

33 Proces růstu živé tkáně
V některých případech mohou terminátoři nechat růst živou tkáň tím, že se ponoří do samotné lázně syntetické krevní plasmy. Tato metoda je použitelná při misích v minulosti a vyžaduje spolupráci lidí: teoretických hematologů, aby vytvořili syntetickou lázeň, a plastických chirurgů, aby domode-lovali a zušlechtili surový „masový“ výsledek, protože je opravdu příšerný a takový terminátor by mezi lidi opravdu nezapadnul. Výroba surového masa spolu s nápravnými chirurgickými proce-durami zaberou několik dní.

34 T 800 Infiltrátor model 101 model 104(?) Infiltrátoři typu T 800 znamenali velký přelom. Díky živé tkáni byli k nerozeznání od skutečných. Jak prohlásil Kyle Reese: „Zvenku vypadá jako živý člověk. Maso, kůže, vlasy, krev - speciálně vyrobené pro cyborgy. Série 600 měla gumovou kůži. Lehce se dali rozeznat. Ale tito jsou nový. Vypadají jako lidé. Pot, zápach z úst, všechno. Těžko je rozeznáš.”

35 T 800 Infiltrátor T 800 měl i oběhový systém, řízený malým pneumatickým čerpadlem. Díky tomu mohl simulovat krvácení a dokonce se menší poranění mohla znova zahojit. Nicméně tento systém umělou pokožku nevyživoval, takže pokud byl infiltrátor delší dobu na misi, nebo utrpěl větší poškození pokožky, začala jeho pokožka nekrotizovat. Z tohoto důvody byli neaktivní infiltrátoři uloženi ve velkém kryogenním boxu.

36 Terminátor T 850 Jak válka postupovala, Odpor získával více a více plazmových zbraní z nechráněných skladišť a přepadů konvojů. Proto Skynet musel T 800 vylepšit. Vznikl tak typ T 850. Přestože jeho endoskelet vypadá podobně, jako u T 800, díky novým výrobním postupům je mnohem pevnější a odolnější. Je velmi pravděpodobné, že u tohoto typu začal Skynet na výrobu endoske-letonů používat jako přísadu coltan, namísto doposud používaného titanu.

37 Rozdíly mezi T 800 a T 850 Nový typ palivových článků – vodíkové, dodávají T 850 mnohem více energie, díky čemuž je rychlejší a silnější. Ale oproti předchozím typům jsou velmi náchylné na poškození. Proto má tyto články dva. V případě zničení jednoho dokáže stále plnohodnotně pracovat, ale s menším výkonem. Pokud se T 850 dostane do rozporu, díky čemuž nemůže dále plnit svoji misi, má možnost se vypnout a neutralizovat jakékoliv dočasné zásahy do svého systému. A poté se opět zapnout.

38 Terminátor T 850

39 T 850 Infiltrátor Od série T850 je kůže vyrobena z Duroplastu, místo přímo živé tkáně. Díky tomu se sice rychleji „sedře“, ale dokáže „zahojit“ i mnohem větší poškození. A hlavně už nehrozí odumírání tkáně u déle nasazených jednotek. Krycí vrstva je na T850 nanesena v plátech, které jsou pospojovány minišvy. Ty lze v případě potřeby rozpojit. Díky tomu se pro opravy a servisní práce nemusí kůže odřezávat, ale stačí jen uvolnit pomocí specielního tlačítka pod kůží. Dále má T 850 nahraný kompletní podprogramy lidské psychologie. Infiltrační model 101 má oproti svému předchůdci řady T 800 obličej vypadající o něco starší :).

40 Terminátor T 888 Tito terminátoři jsou Odporem zkráceně nazýváni tři osm, nebo tři osmičky. Není přesně známo, jaké palivové články mají, ale rozhodně jsou mnohem stabilnější, než u T 850. Tento typ má u endoskeletonu chránič i na zádech, takže už není tak citlivý na střelbu zezadu, jako jeho předchůdci. I jeho končetiny jsou lépe chráněné. Není žádný důkaz, že T 888 a T 850 patří do stejné časové osy.

41 Terminátor T 888 endoskeleton

42 Terminátor T 888

43 Terminátor T 888 neuroprocesor
Procesor u T 888 je nastaven i na zápis, díky tomu se tento typ může poučit ze svých předchozích zkušeností. Můžou tak mnohem lépe imitovat lidské chování. Dále mají T 888 dva CPU porty. Protože Skynet už asi začalo štvát přeprogramovávání terminátorů Odporem, pozdější typy měli CPU procesor ošetřeny sloučeninou fosforu, takže po vyjmutí z lebky vyhořely. Dále je v lebce samostatný zdroj energie, takže i když T 888 doslova ztratí hlavu, ta je schopna stále pracovat a dokonce i dálkově ovládat zbytek těla.

44 Terminátor T 888 učení

45 T 888 Infiltátor Cromartie Myron Stark Vick Chamberlain Zatímco infiltrátoři z řad T 800 museli být všichni stejně velicí, endoskeleton T 888 umožňoval variace velikostí a tedy i velkou různorodost jednotek. Tyto typy také můžou jíst a vykonávat sexuální aktivity. Není ovšem známo, jestli z toho mají nějaký dobrý pocit.

46 Terminator T 900 K vidění v Terminátor 3: Vzpoura strojů Se stále větším počtem terminátorů přeprogramovaných Odporem se Skynet rozhodl vytvořit nový typ terminátora, který kromě likvidace lidí mohl i likvidovat takovéto stroje. Přestože měl nový typ napájení – plazmový generátor a silnější pancéřování, v porovnání se staršími typy byl překvapivě neefektivní.

47 Terminátor T 900 v T3

48 Terminator T 900

49 Terminator T 900

50 Terminátor T 900 varianty Podle podbarvení, které bylo dáno typem plaz-mového reaktoru jde poznat zaměření termi-nátora. Červená – zásobování Modrá – bojový typ Zelená Žlutá

51 T 900 Infiltrátor Přestože v seriálu je Cameron označena jako TOK 715, v knize Terminator Vault je řečeno, že patří k sérii T 900. Přestože není tak silná, jako předchozí typy terminátorů, díky své větší pohyblivosti jim dokáže být důstojným protivníkem.

52 Hybrid terminátor Myšlenka hybrida vznikla v rámci projektu Anděl, společnosti Cyberdyne Systems a později byla obnovena Skynetem jako projekt Théta. Hybrid terminátor je kombinace lidského těla vylepšeného terminátoří technikou. Některé lidské orgány zde stále plní svoji funkci, např. srdce, jiné byly odstraněny a nahrazeny. Velkou slabostí těchto terminátorů je závislost na zachovaných lidských orgánech, protože při jejich poškození přestanou fungovat. Hybrid má větší sílu, než člověk, ale menší než terminátor. Stejně jako člověk může cítit bolet, ale pouze v okamžiku svého zranění. A dokonce dokáže i plavat a neklesá jako terminátor ke dnu.

53 Kontrolní čip Pro kontrolu těchto hybridních terminátorů jim Skynet do zadní části hlavy voperoval kont-rolní čip. Přes něj dokáže tyto terminátory nená-padně postrkovat k cíli, nebo je přímo ovládat.

54 Hybrid terminátor

55 Hybrid terminátor

56 Hybrid terminátor Přestože v Terminator Salvation bylo řečeno, že Marcus je unikátní prototyp, podle původní verze scénáře mělo být Hybridů sestrojeno několik, včetně samotné doktorky Sereny Kogan. Stejně tak jsou další Hybridi v knize Terminator Salvation: Trial by Fire.

57 I 950 infitrátor Objevili se v knižní sérii T2: Infiltrátor, Bouře přichází a Válka budoucnosti. Zkušenosti z projektu Théta Skynet využil při vytvoření úplně nového typu infiltrátora. Jednalo se o lidi, kterým byl už v dětství implantován neurální procesor, který umožňoval jejich komunikaci se Skynetem. Ve čtyřech letem jim byly vpraveny urychlovače růstu, díky čemuž prakticky okamžitě dospěli do předpubertálního věku. Zde pokračoval růst normálně, kvůli velké hormonální nestabilitě. Po skončení puberty dostali další urychlovače na požadovaný věk. V průběhu celé doby studují bojový trénink, pod dohledem T 800.

58 I 950 infitrátor Díky urychlení růstu nestárnou I 950 jako normální lidé. A také mají přímou kontrolu nad svými žlázami a dokonce si umí i regulovat svoji tělesnou teplotu. Ale díky své biologické části jsou i náchylní na různé nemoci. Jelikož obsahují minimum implantátů, nejdou zjistit detektory kovů a vycítit je můžou pouze specielně vyškolení psi. Oproti klasickým terminátorům po nahrání znalostí je automaticky neumí, ale musí si je procvičovat. I 950 si může vytvořit svůj klon, do kterého nahraje všechny své znalosti a v případě své smrti ho aktivovat, aby pokračoval v jeho započaté práci.

59 I 950 v dospělém věku U některých dospělých pře-běhlíků, či válečných zajatců se Skynet rozhodl provést pře-měnu na I 950 napojením na externí implantáty. Není známo, jaký je rozdíl mezi těmito implantáty a vnitřními implantáty u „čisto-krevných“ I 950. Takto vytvořené I 950 se objevily ve hře Terminator: Dawn of fate.

60 Proces růstu živé tkáně
Metoda I Sereny Burnsové I 950 mohla při své misi v minulosti vytvářet plně zformované terminátory/infiltrátory využitím kombinace soudobých materiálů, chemických extraktů a její vlastní vylepšené krve. Plně vytvarovaná infiltrační pouzdra s modelem 101 byla částí dvouměsíčního výrobního procesu v tajných terminátořích laboratořích. Po přidání tkáňových urychlovačů a upravení klíčových faktorů v tkáňové matrice byla k dispozici široká škála vzhledů v kratším čase. Ovšem díky soudobým materiálům byli tito terminátoři slabší, než jejich originální bratříčci.

61 Terminátor T 1000 T 1000 je celý vyroben z polymimetických slitin, jed-noduše označovaných te-kutý kov, který se skládá z milionů nanobotů. Jakákoliv jeho oddělená část se automaticky zka-palní a „snaží“ se znova připojit k celku. Čím menší je oddělený kus, tím menší má celkovou inteligenci.

62 Terminátor T 1000 schopnosti
T 1000 se dokáže proměnit prakticky v jakýkoliv jednoduchý předmět o stejné velikosti. Stejně tak může své končetiny účinně přeměnit v jednoduchý předmět podle aktuální potřeby – záchytný hák, čepel,… Také kulky na něj působí minimálně a větší problémy mu dělá jejich kinetická energie, než samo poškození.

63 Terminator T 1000 slabina T 1000 je prakticky nezastavitelný. Jedinou jeho velkou slabinou je rychlé ochlazení, které způsobí jeho zamrznutí. V tomto stavu jde i snadno rozbít. Po rozmrznutí se jednotlivé části zase pospojují k sobě, ale nanoroboti jsou natolik poškození, že automaticky chtějí imitovat jakýkoliv povrch, se kterým přijdou do styku, i když si to T 1000 nepřeje. V tu chvíli je také snadno rozpoznatelný. Za nějakou dobu by ovšem nepoškození nanoroboti poškozené opravili a T 1000 by zas fungoval bezchybně.

64 Terminátor T 1001 T 1001 jsme mohli vidět v seriálu Terminátor: Příběh Sáry Connorové. Oproti T 1000 by T 1001 měl mít lepší sociální interakci I když to tak v seriálu moc nevypadalo. Velká výhoda T 1001 je, že dokáže na dálku ovládat své odloučené části a udržet je přeměněné dle jeho libosti.

65 Terminátor T 1002 Objevil se v komiksu Terminator 3: The Eyes of the Rise, kde v rámci taktického testování bojoval s TX. T 1002 dokáže vytvořit bodné zbraně kdekoliv po svém těle a ne jenom z končetin. To dokazuje, že má nad sebou mnohem větší kontrolu, než jeho předchůdci.

66 Terminátor T XA Terminátor T XA se objevil v příbězích The New John Connor Chronicles. Přestože by podle názvu šlo soudit, že T XA je varianta typu T X, není to tak. T XA je, stejně jako typy T 1000, 1001 a 1002, vytvořený kompletně z polymimetických slitin. Ve svém kompletním stavu je vysoký 2,5 m. Ale má nad sebou takovou kontrolu, že pro účely infiltrace může ze svého těla vytvořit několik vzájemně spolu komunikujících částí – skupinu osob. Díky tomu může i efektivně prohledat větší plochy, protože se může rozdělit na velké množství menších zvířat – kočky, krysy,… Asi nejděsivější schopnost T XA je možnost vstříknutí nanosond do člověka a s jejich pomocí ho přeprogramovat pro službu Skynetu.

67 Terminátor T X T X představuje kombinaci endo-skeletonu T 900 a polymimetické slitiny T Díky tomu kombinuje odolnost T 900 se schopností měnit vnější vzhled. Polymimetické slitiny také fungují jako přídatný pancíř. Zásoby polymimetické slitiny jsou uloženy v mikronádržích v lebeční krajině. Oproti ostatním terminátorům je řada T X velmi emocionální. Je to první terminátor, který vydává vrčivé zvuky, když je rozhněvaný, nebo frustrovaný. A když objevil DNA primárního cíle – Johna Connora, lze ve tváři spatřit jistý vzrušený výraz.

68 T X a zbraně T X má velké množství zabudovaných zbraní. Jako primární zbraň používá plasma kanon, ale mimo něj má na výběr: plamenomet, EMP generátor, M 41 pulzní pušku,…. Po každém výstřelu trvá generátoru několik vteřin, než nahradí energetické ztráty.

69 T X další funkce Mezi další funkce T X patří, že ze vzorku krve dokáže, pomocí senzorů v ústech, analyzovat DNA. Dále se dokáže přes telefonní linku dostat do databází počítačů. A také může do jakéhokoliv stroje injektovat specielní nanoboty, díky kterým pak tento stroj ovládá.

70 Terminátor T Infinity (Nekonečno)
Objevil se v komiksech Terminátor: Infinity a Terminator : Revolution. Kde je jedinný známý případ, kdy byl terminátor cíleně Skynetem poslán zničit jiného terminátora. T Infinity postavil Skynet poté, co se Odpor zmocnil jeho zařízení na přenos v čase a začal je sám aktivně využívat. T Infinity má hlavní úkol monitorovat časovou osu, hledat a naprovovat jakékoliv její narušení, které nezpůsobil Skynet. Endoskeletony T Infinity jsou postaveny na stejném principu jako endoskeletony T X, takže mají zabudovány velké množství osobních zbraní. Mimo nich má v sobě zabudovaný časový přenašeč, takže může kdykoliv udělat skok v čase. Přímé zásahy je schopný přesunout a tak zabránit svému zničení. Nepřímé zásahy nebere na vědomí a tak je možné ho jimi oslabit. EMP pulz mu zase může způsobit poruchu jeho časového přenašeče.

71 Terminátor T Infinity (Nekonečno)

72 Terminator alternativní historie

73 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Humanoidní Terminátoři Od T70 po T Nekonečno"

Podobné prezentace


Reklamy Google