Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Lékařská posudková služba očima neslyšících osob s kombinovaným postižením Mgr. Věra Strnadová Česká unie neslyšících.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Lékařská posudková služba očima neslyšících osob s kombinovaným postižením Mgr. Věra Strnadová Česká unie neslyšících."— Transkript prezentace:

1 Lékařská posudková služba očima neslyšících osob s kombinovaným postižením Mgr. Věra Strnadová Česká unie neslyšících

2 Poznatky z praxe Hluchota – neviditelné a podceňované postižení Kombinované postižení při 100% hluchotě (různé komplikace)

3 Problémy s LPS Nedostatečné proškolení posudkových lékařů Špatné předpisy, neobrážejí potřeby praxe Často vázne komunikace mezi lékaři PS a sociálními pracovníky

4 Důsledky Chyby v posuzování ze strany LPS. Podceňování problémů osob, které nemají viditelné postižení. Problém v přiznávání průkazů ZTP/P i těm, kdo mají přiznaný příspěvek na péči II. a III. st. Není umožněno posoudit všechny důsledky souběhu dvou a více vážných postižení.

5 Řešení Upravit předpisy – umožnit individuální posouzení. Posílit pozici sociálních pracovníků na roveň LPS. Zohlednit souběh dvou a více kombinovaných postižení. Při rozhodování o přidělení průkazů ZTP/P zohlednit potřebu doprovodu těm, kdo mají přiznán příspěvek na péči.

6 Vyhláška č. 388/2011 Sb. Zásadní připomínka Národní rady osob se zdravotním postižením: Za bod 3. se přidává nový bod 4.: „4. V příloze č. 4 vyhlášky č. 388/2011 Sb., se v bodě 3. doplňuje písmeno (o), které zní: „průkaz ZTP/P náleží také v jiných případech, kdy je prokázána trvalá nebo dlouhodobá potřeba cestování s průvodcem.“

7 Děkuji za pozornost kontakt: vera.strnadova@seznam.cz Skype chat: vera.strnadova-deaf


Stáhnout ppt "Lékařská posudková služba očima neslyšících osob s kombinovaným postižením Mgr. Věra Strnadová Česká unie neslyšících."

Podobné prezentace


Reklamy Google