Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní informace k projektu Zapiš se do dějin Jakub Kočí, Klára Ludvíková Letní semestr 2015.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní informace k projektu Zapiš se do dějin Jakub Kočí, Klára Ludvíková Letní semestr 2015."— Transkript prezentace:

1 Základní informace k projektu Zapiš se do dějin Jakub Kočí, Klára Ludvíková Letní semestr 2015

2 Co je to projekt Zapiš se do dějin Projekt Unie studentů VŠE ve spolupráci s Centrem pro dějiny VŠE.Unie studentů VŠE Centrem pro dějiny VŠE Iniciativa, díky které vaše studentská organizace může zanechat „historickou stopu“. Možnost, jak budovat stručné a profesionální archivní materiály vašeho studentského spolku.

3 Jak funguje Zapiš se do dějin Spolek na VŠE Spolek vytvoří jednou za rok „Roční výstup“ (RV) RV je krátkým strukturovaným dokumentem, který zaznamenává 12 měsíců života studentského spolku. Unie studentů VŠE US VŠE přijme RV od spolku a zkontroluje jej. US VŠE Roční výstup odešle do Centra pro dějiny VŠE. Centrum pro dějiny VŠE Centrum pro dějiny VŠE přijme Roční výstup. Elektronickou část uloží do úložiště a fyzické materiály uloží do archívu.

4 Proč se zapojit? Váš spolek si bude moci budovat jednoduchý archív vlastní historie. V současné době řada organizací na VŠE ví jen velmi málo o své činnosti v minulých letech. Některé neznají ani své zakladatele. Něco po vás zůstane. Navždy. V posledních pěti letech na VŠE zaniklo několik studentských organizací. Nic po nich nezbylo. Nikdo už nebude vědět, že tu byly. Budete mít reference a pomůžete svému spolku budovat bázi zajímavých absolventů. Řada úspěšných absolventů VŠE prošla studentskými organizacemi. V současnosti však nikdo neví kolik a kdo přesně.

5 Jak funguje Zapiš se do dějin Návod o dvou slajdech

6 Návod pro váš spolek (1/2) Roční výstup má 2 části. Povinnou a dobrovolnou. V povinné části Ročního výstupu uvádíte: Krátké textové shrnutí reportovaných 12ti měsíců vašeho spolku. Seznam členů vedení. Obrázek organizační struktury. Logo vašeho spolku. A alespoň pár fotek. To je všechno! Stačí dodat jen toto a máte Roční výstup za vás spolek!

7 Návod pro váš spolek (2/2) Pokud chcete archivovat trochu podrobněji, tak vám Roční výstup nabízí šablony pro: eventy, projekty, stanovy a vnitřní směrnice, sledování počtu členů, fotky a videa. Můžete nechat archivovat fyzické materiály. Plakáty, brožury, letáky atd. Tyto části ročního výstupu jsou však jen dobrovolné.

8 Shrnutí Pokud se vás spolek chce zapojit do projektu Zapiš se do dějin, tak stačí jednou ročně Unii dodat: Krátké textové shrnutí reportovaných 12ti měsíců vašeho spolku. Seznam členů vedení. Obrázek organizační struktury. Logo vašeho spolku. A alespoň pár fotek. To je všechno!

9 Těšíme se na vaše roční výstupy Tým Unie studentů VŠE


Stáhnout ppt "Základní informace k projektu Zapiš se do dějin Jakub Kočí, Klára Ludvíková Letní semestr 2015."

Podobné prezentace


Reklamy Google