Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová."— Transkript prezentace:

1 Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová Základní škola a Mateřská škola Větřní Školní 232 382 11 Větřní Téma hodiny: Vyjmenovaná slova Z – brzy,jazyk,nazývat se,Ruzyně

2 VYJMENOVANÁ SLOVA PO „Z“ !PAMATUJ! brzybrzičko brzy ( častně, vzápětí ) x brzičko (přípona –ičko ) nazývat se zívat nazývat se ( jmenovat se ) x zívat ( při únavě ) Brzy, jazyk, nazývat se, Ruzyně

3 Vytvořte větu se slovem jazyk podle obrázků. ……………………………………………………………….. …………………………………………………………………. ……………………………………………………………….

4 Doplňte. Umíte vysvětlit? Mám to na jaz__ku. Drž jaz__k za zuby. Co na srdci, to na jaz__ku. Ty máš ale mlsný jaz__ček.

5 Vyznač správný pravopis. Už (brzičko / brzyčko) budou Vánoce. (Podzimní / podzymní) déšť je nevlídný / nevlýdný). Postavím spadlou (zíďku / zýďku). Chci se (vozit / vozyt) na kolotoči. Nic se (neozívá / neozývá).

6 Najděte chybně napsaná slova. Chybu opravte a nadepište správné písmeno. Kočičí jazýčky, zíral s otevřenou pusou, tatranský kamzýk, dozýrej pečlivě, zymní sporty, nezištná pomoc, dřevěný vozík, Zyna mývala zymnici, vzít si peníze, zýtra. Doplň a vysvětli. Jak se do lesa volá, tak se z lesa oz__vá.

7


Stáhnout ppt "Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová."

Podobné prezentace


Reklamy Google