Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOVORČOVICE

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOVORČOVICE"— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOVORČOVICE
Umělecká akademie Petr Kužvart, hudebník a pedagog

2 UMĚLECKÁ AKADEMIE PŘI ZŠ HOVORČOVICE
Pro připomenutí - jak budeme pracovat? INDIVIDUÁLNÍ VÝUKA hudební nástroje, zpěv příprava „sólistů“ KOLEKTIVNÍ VÝUKA uplatnění souhry a vzájemné spolupráce žáků (perkuse, dramatický obor, sbor) SPOLEČNÝ PROJEKT Zapojení všech žáků do školního orchestru, do společného divadelního představení, muzikálu… (včetně žáků ZŠ v rámci výuky hudební výchovy)

3 UMĚLECKÁ AKADEMIE PŘI ZŠ HOVORČOVICE
MUZICÍROVÁNÍ - přípravná výchova pro předškolní děti – muzicírování s flétnou, muzicírování s perkusemi, kurzy probíhají v MŠ Hovorčovice, HUDEBNÍ ATELIÉR – kolektivní přípravná hudební výchova pro začátečníky třída, v průběhu 1. roku mají možnost se rozhodnout pro konkrétní hudební nástroj, – Petr Kužvart, Karolína Koňaříková HUDEBNÍ OBORY – individuální výuka pro 2 žáky Klavír – Jana Vaněčková Badurová Kytara – klasická, elektrická – Saša Krickner Flétna – příčná, zobcová Žesťové nástroje – trubka, …. – Petr Kužvart Housle, viola Zpěv – sólový – Veronika Dvořáčková Žofáková Varhany (od 15 let) – Veronika Dvořáčková Žofáková Obory s individuální výukou se budou otevírat při minimálním počtu 6 přihlášených žáků. HUDEBNÍ OBORY – kolektivní výuka Perkuse – Petr Kužvart, Standa Amcha, Lenka Dundrová Sborový zpěv – Karolína Koňaříková

4 UMĚLECKÁ AKADEMIE PŘI ZŠ HOVORČOVICE
ORCHESTR – Karolína Koňaříková Dobrovolně povinný, Naše třešinka na dortu - žáci zúročí své dovednosti, zapojení všech zájemců, Příprava společných projektů. LITERÁRNĚ - DRAMATICKÝ OBOR – Barbora Kouklíková Pro děti a dospělé, Skupiny po max. 10 žácích ve věku od 6 let, Důraz kladen především na spontaneitu a fantazii dětí, přinášení vlastních podnětů k tvorbě, práce s rekvizitou, rozvoj pohybových a rytmických dovedností, Dechová , hlasová a mluvní cvičení, pantomima a improvizace – s ohledem na věk žáků, Odměnou je vystoupení pro rodiče – na veřejnosti. VÝTVARNÝ OBOR V rámci nabídky odpoledních aktivit v ZŠ bude otevřen výtvarný kroužek, který bude určen pro žáky ZŠ, do nabídky Umělecké akademie jej proto nezařazujeme.

5 UMĚLECKÁ AKADEMIE PŘI ZŠ HOVORČOVICE
KDE BUDE VÝUKA PROBÍHAT? V odpoledních hodinách v prostorách ZŠ Hovorčovice, Přípravné kurzy pro předškolní děti - muzicírování s flétnou, muzicírování s perkusemi - zůstávají v MŠ Hovorčovice, Varhany – v kostele Sv. Jana Křtitele v Hovorčovicích. ROZVRH VÝUKY: Pro každý obor vyhrazen jeden den v týdnu, Pro žáky ZŠ bude výuka kolektivních oborů (např. Hudební ateliéry, dramatický obor, sbor) probíhat již od 14 hod, Pro veřejnost výuka začíná nejdříve od 15 hod, Konkrétní dny a časy budou upřesněny nejpozději v červnu 2015 podle počtu přihlášených zájemců. KDO MŮŽE AKADEMII NAVŠTĚVOVAT? Začátečníci, stejně tak i pokročilí v daných oborech, Žáci ZŠ Hovorčovice i veřejnost, Děti již od předškolního věku (přípravné kurzy v MŠ), Dospělí

6 UMĚLECKÁ AKADEMIE PŘI ZŠ HOVORČOVICE
ŠKOLNÉ – prozatím orientační, závisí na počtu přihlášených Individuální výuka – 2000 Kč/pololetí (dospělí 3000 Kč/pololetí) Kolektivní výuka – 1600 Kč/pololetí Orchestr – pro žáky, kteří navštěvují jiný obor kolektivní nebo individuální výuky – 500 Kč/pololetí PŘIHLÁŠKY Přihlášky elektronicky, odkaz najdete do týdne na webu obce v záložce ZŠ – UMĚLECKÁ AKADEMIE, na FCB: na stránkách ZŠ – po jejich zprovoznění v květnu 2015, Všem rodičům žáků ZŠ + dalším zájemcům, kteří nás kontaktovali, zašleme informační s odkazem na elektronickou přihlášku.

7 ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOVORČOVICE
VAŠE DOTAZY …?


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOVORČOVICE"

Podobné prezentace


Reklamy Google