Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_491 Ročník:2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář 29-54-H/01 Tematický okruh:Hmoty a korpusy Téma:Hmota na laskonky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_491 Ročník:2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář 29-54-H/01 Tematický okruh:Hmoty a korpusy Téma:Hmota na laskonky."— Transkript prezentace:

1 Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_491 Ročník:2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář H/01 Tematický okruh:Hmoty a korpusy Téma:Hmota na laskonky Jméno autora:Petra Kulhánková Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – Využití hmoty na laskonky v CV. Tento materiál slouží k seznámení žáků s učivem a následnému procvičení látky. Žáci si osvojují znalosti o výrobě této hmoty.. Slouží i k opakování učiva pro 3.ročník

2 Hmota na LASKONKY

3 Charakteristika Hmota patří do zvláštních šlehaných hmot Má krémovou pevnější konzistenci Je doplněna jádrovinou Chuť a vůně sladká po použité jádrovině Korpusy jsou křehké Laskonky se lepí máslovým krémem s griliáší

4 Suroviny na hmotu Bílky Voda Cukr krupice Jádroviny Cukr moučka isch&tbnid=50UsugWxpdtqlM:&img

5 Výrobní postup Vodu a 2/3 cukru krupice uvaříme na let Bílky vyšleháme se zbylou 1/3 cukru v pevný sníh Rozvar nalijeme pomalu do sněhu a došleháme Do ušlehané hmoty ručně zamícháme prosátý moučkový cukr smíchaný s jádrovinou

6 Tvarování a pečení hmoty Hmotu roztíráme přes šablonu na plechy s papírem Pečeme při 150°C Dosoušíme při 130°C Plníme máslovým krémem s griliáší ttp://www.google.cz/imgres?q=laskonky &start=52&num=10&hl=cs&gbv=2&biw=1 278&bih=650&tbm=isch&tbnid=emcPClNl gRmmEM:&img

7 Souhrnné otázky 1.Jáké jádroviny můžeme použít na laskonky ? Jaký rozvar budeme potřebovat ? Jaký krém patří do Laskonek ? Jaké jsou fáze pečení hmoty na laskonky

8 Odpovědi 1. kokos, a buráky, lískové ořechy 2. slabý a silný let 3. máslový krém s griliáží fáze je pečení °C 2. fáze je dosoušení při 130°C

9 Použité zdroje Literatura : BLÁHA L., CONKOVÁ V., KADLEC F., vydáno v roce 2001, Cukrářská výroba II.,nakladatelství INFORMATORIUM, spol. s r.o. Obrázky : 1. WxpdtqlM:&img 2. ttp://www.google.cz/imgres?q=laskonky&start=52&num=10&hl=cs&gbv=2&biw=1278&bih=650&tbm=isch&tbnid=emcPClN lgRmmEM:&img 3.


Stáhnout ppt "Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_491 Ročník:2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář 29-54-H/01 Tematický okruh:Hmoty a korpusy Téma:Hmota na laskonky."

Podobné prezentace


Reklamy Google