Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník :2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář 29-54-H/01 Tematický okruh:Korpusy a hmoty Téma: Výrobky s korpusem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník :2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář 29-54-H/01 Tematický okruh:Korpusy a hmoty Téma: Výrobky s korpusem."— Transkript prezentace:

1 Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník :2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář H/01 Tematický okruh:Korpusy a hmoty Téma: Výrobky s korpusem z nahřívané šlehané hmoty Jméno autora:Petra Kulhánková Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – využití výrobků v cukrářské výrobě. Tento materiál slouží k seznámení žáků s učivem a následnému procvičení látky. Žáci si osvojují znalosti o výrobě této hmoty.. Slouží i k opakování učiva pro 3.ročník

2 Výrobky s korpusem z nahřívané šlehané hmoty / 1.

3 Ovocný dort 1320g Krájení na 12 ks po 110g Spojeno žloutkovým krémem máslovým Zalito agarovou polevou Pro rychlou spotřebu 2.

4 Výrobní postup Potřebujeme ½ korpusu K / 28 Vložíme do dortového ráfku vyloženým po obvodu papírem Naplníme dávkou krému a kartou rozetřeme do hladka, abychom i zalepily kraje Naskládáme ovoce a dáme zatuhnout Zalijeme připravenou ochucenou vlažnou agarovou polevou

5 Po zatuhnutí vyjmeme z ráfků Strany dortu potáhneme CKP, nebo obalíme kokosem Rozkrájíme na stejné díly Prokládáme papírovými přířezy 3.

6 Máslové tunely á 50g Chlebíčkový tvar Ve středu máslový krém s ovocem Polité CKP 4.

7 Výrobní postup Chlebíčkovou formu vyložíme papírem Položíme pás z roládového plátu aby zaplnil celou formu Zaplníme z části krémem a narovnáme ovocem Doplníme až nahoru krémem a uhladíme Přiložíme pás z plátu a tunel se zatíží

8 Dáme zatuhnout do lednice Po zatuhnutí se potahuje v CKP Krájení na řezy 5.

9 Oříšková pochoutka á 60g Obdélníkový řez ( k rychlé spotřebě) Potažený CKP Ozdoben lískovým ořechem Chuť výrazně oříšková Na řezu viditelné 4 vrstvy plátu a 3 krému 6.

10 Výrobní postup 4 kakaové pláty spojíme máslovým krémem ochuceným pastou z lískových oříšků Dáme zatuhnout Po zatuhnutí nakrájíme podélně na 5 pásů Pásy se potáhnou CKP a necháme zatuhnout Krájíme na jednotlivé řezy Ozdobit oříškem

11 Balkánské řezy á 50g Obdélníkový tvar Boky potažené CKP, čoko rýží Povrch zdoben máslovým krémem, meruňkovým džemem a CKP Chuť punčová Spojeno náplní z upotřebitelného odpadu 7. l

12 Výrobní postup Kakaový plát potřeme džeme a naneseme připravenou náplň z upotřebitelného odpadu, provlhčenou punčovým rozvarem Přiklopíme druhým namazaným plátem a dáme zatuhnout Po zatuhnutí rozkrájíme na pásy, které potřeme máslovým krémem kakaovým na vrchu i po stranách

13 Strany pásů posypeme čokoládovou rýží Okraje pásů nazdobíme řezanou trubičkou máslovým krémem kakaovým Do středu nastříkáme meruňkový džem Ozdobíme čokoládou Pásy nakrájíme na řez

14 Použité zdroje : Literatura : BLÁHA L., CONKOVÁ V., KADLEC F., vydáno v roce 2001, Cukrářská výroba II.,nakladatelství INFORMATORIUM, spol. s r.o. Obrázky :


Stáhnout ppt "Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_488 Ročník :2. Cukrářská technologie Vzdělávací obor: Cukrář 29-54-H/01 Tematický okruh:Korpusy a hmoty Téma: Výrobky s korpusem."

Podobné prezentace


Reklamy Google