Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_581 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : 64-41-L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNICTVÍ – ÚKOL,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_581 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : 64-41-L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNICTVÍ – ÚKOL,"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_581 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : 64-41-L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNICTVÍ – ÚKOL, ZNAKY J MÉNO AUTORA : I NG. H ANA J UŘICOVÁ V YTVOŘENO DNE : 17. SRPNA 2012 M ETODICKÝ POPIS : P ODPORA HODIN Ú ČETNICTVÍ A NOTACE : M ATERIÁL JE URČEN PRO ŽÁKY NÁSTAVBOVÉ STUDIA – OBOR PODNIKÁNÍ – VYSVĚTLENÍ POJMŮ : ÚČETNICTVÍ, ZNAKY, ÚKOL VŠE JE VYSVĚTLENO NA PRAKTICKÝCH PŘÍKLADECH.

2 Účetnictví je ucelená soustava, která zaznamenává hospodářské jevy např. restaurace: spotřeba energie, nákup surovin, spotřeba vody, mzdy, nájemné, nákup strojů a kuchyňského vybavení, tržba za jídlo a pití… pracovní list: Jaké hospodářské jevy se vyskytují v hotelu? Jaké hospodářské jevy se vyskytují v cestovní kanceláři?

3 Znaky: 1. písemný záznam hospodářských jevů v účetních dokladech a v účetních knihách př. účetní doklad - příjmový pokladní doklad účetní kniha - Inventární karta 2. poskytuje informace o skutečných hospodářských jevech, které skutečně nastaly 3. účtujeme v kalendářním nebo v hospodářském roce 4. hospodářské jevy jsou zaznamenány v peněžních jednotkách, u nás v českých korunách. V případě obchodování s cizí měnou uděláme přepočet dle kurzu ČNB ( existují dvě pokladny - cizí měna - valutová pokladna - česká měna - korunová pokladna) Zde najdete odkaz na výše uvedené pojmy: http://cs.wikipedia.org http://business.center.cz


Stáhnout ppt "NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_581 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : 64-41-L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNICTVÍ – ÚKOL,"

Podobné prezentace


Reklamy Google