Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Žákovský parlament. Charakteristika Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Žákovský parlament. Charakteristika Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením."— Transkript prezentace:

1 Žákovský parlament

2 Charakteristika Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Zástupci pomáhají svému třídnímu Zástupci pomáhají svému třídnímu Komunikuje, organizuje, informuje Komunikuje, organizuje, informuje Realizuje projekty, organizuje akce pro své spolužáky, podílí se na rozhodování o běhu školy, diskutuje o problémech školy se spolužáky i učiteli, informuje o svém dění (časopis, nástěnka, školní rozhlas, třídnické hodiny) Realizuje projekty, organizuje akce pro své spolužáky, podílí se na rozhodování o běhu školy, diskutuje o problémech školy se spolužáky i učiteli, informuje o svém dění (časopis, nástěnka, školní rozhlas, třídnické hodiny)

3 Složení a fungování ŽP 1 zástupce z každé třídy 1 zástupce z každé třídy 1.-9. třída 1.-9. třída volby ve třídách: třídní kolektiv vybírá z kandidujících spolužáka, který podle něj bude nejlépe reprezentovat třídu a její zájmy volby ve třídách: třídní kolektiv vybírá z kandidujících spolužáka, který podle něj bude nejlépe reprezentovat třídu a její zájmy pravidelná setkání 1 za měsíc (případně podle potřeby) pravidelná setkání 1 za měsíc (případně podle potřeby) účast zástupců ŽP na pedagogických poradách, jednání s vedením školy účast zástupců ŽP na pedagogických poradách, jednání s vedením školy

4 Člen ŽP Dobrovolná účast, nadšení pro věc Dobrovolná účast, nadšení pro věc Aktivita, asertivita, zdravé sebevědomí Aktivita, asertivita, zdravé sebevědomí Přirozená autorita Přirozená autorita Sociální zdatnost Sociální zdatnost Organizační schopnosti Organizační schopnosti Kreativita Kreativita Zodpovědnost Zodpovědnost Ochota věnovat svůj čas a zastávat názory většiny ne svoje Ochota věnovat svůj čas a zastávat názory většiny ne svoje Komunikační zdatnost Komunikační zdatnost


Stáhnout ppt "Žákovský parlament. Charakteristika Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením."

Podobné prezentace


Reklamy Google