Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:13.3.2013.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:13.3.2013."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno: Ročník (obor):KČ H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Zeleninové saláty z tepelně upravené zeleniny Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva technologických postupů zeleninových salátů z vařené zeleniny Šablona číslo materiálu: III/2-20 III/

2 S ALÁTY Z VAŘENÉ ZELENINY www. commons wikimedia.cz

3 S ALÁTY Z VAŘENÉ ZELENINY Předběžná úprava: důkladná suchým a mokrým způsobem dělíme, očistíme, propíráme pod tekoucí vodou přebírání, loupání, krájení, strouhání Tepelná úprava: vařením Příloha strana47 Technologie příprava pokrmů I. Nakladatelství Merkur, 1983,1994 ISBN

4 B RAMBOROVÝ SALÁT JEDNODUCHÝ Technologický postup: Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnou, pak oloupeme a krájíme na plátky přidáme na plátky nebo kostičky nakrájené sladkokyselé okurky a na kolečka nakrájenou cibuli vše vložíme do nádoby, osolíme, opepříme, zalijeme octem rozředěným vodou a olejem salát lehce promícháme, hotový salát necháme v chladnu krátce proležet. Podáváme k pečenému masu, ke smaženým masitým pokrmům, pečeným a smaženým rybám

5 B RAMBOROVÝ SALÁT JEDNODUCHÝ www. commons wikimedia.cz

6 D ALŠÍ SALÁT Z VAŘENÉ ZELENINY Celerový salát Chřestový salát Salát z červené řepy Květákový salát Salát z červeného zelí www. commons wikimedia.cz

7 S ALÁTY S LUŠTĚNIN Fazolový salát: Předběžná úprava: přebrané a omyté fazole, které jsme předem namočili do studené vody uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout vychlazené fazole s přísadou nadrobno nasekané cibule přelijeme olejovou zálivkou, okořeníme mletým pepřem a nesekanou petrželovou natí. salát dobře promícháme a necháme v chladničce asi 1 hodinu odležet

8 D ALŠÍ SALÁTY Z LUŠTĚNIN Čočkový salát Sojový salát www. commons wikimedia.cz

9 D OPLŇKY POKRMŮ Křen s jablky: předběžně upravený křen, očištěný, omytý a nastrouhaný spaříme vývarem nebo vodou. necháme vychladnout, dochutíme oloupanými a nastrouhanými jablky,octem, cukrem a solí promícháme a necháme v chladničce odležet www. commons wikimedia.cz

10 D ALŠÍ DOPLŇKY K POKRMŮM Octový křen Křen s majonézou Křen s karotkou nebo s mrkví www. commons wikimedia.cz

11 P OUŽITÉ ZROJRE www. commons wikimedia.cz Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN


Stáhnout ppt "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:13.3.2013."

Podobné prezentace


Reklamy Google